Voer voor lekkerbekken

32

29 APRIL 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips straight from Barcelona!

barcelona

Gouden tipgever van dienst is de Vlaamse Katrien Claus. Katrien studeerde Spaans in Salamanca maar werd tijdens een rondreis helemaal verliefd op Barcelona.  En zoals dat gaat in de liefde… ze bleef er plakken én wonen. Nu, tien jaar later, is ze er gesetteld en heeft ze haar eigen bedrijf. Met My Favourite Things organiseert ze leuke tours en activiteiten voor toeristen. Wij twijfelden tussen de Glamour Tour en Shopping Tour voor fashionista’s en de Green Tour voor eco-lovers maar besloten toch de Culinary Tour voor lekkerbekken te proeven. Onze eerste Barcelona-post gaat dus niet zonder reden over lekker eten!

Katrien, verlos ons. Wat is het beste tapas-restaurant in Barcelona?
Quimet & Quimet is een leuke tapasbar. Je kunt er lekker authentieke hapjes eten, maar je kunt er ook echte delicatessen proeven. Het eten wordt er voor je neus klaargemaakt, dat is wel een leuke extra. Het is er dan ook heel gezellig zitten en voor de liefhebbers hebben ze véél verschillende dranken.

Wat moeten we zeker eten als we Barcelona bezoeken?
De arroz negro, zonder twijfel. Het is een gerecht met zwarte rijst die gemaakt wordt met de inkt van een inktvis. Ook pan con tomate wordt vaak geserveerd. Dat is geroosterd boerenbrood met look, tomaat, olijfolie en zout. Je kunt het een beetje vergelijken met bruschetta’s. Als laatste zou ik ook nog de escalivada aanraden. Dat zijn geroosterde aubergines en paprika’s die vergezeld kunnen gaan van ansjovis. Je kunt dit gerecht eten in combinatie met pan con tomate. Heerlijk!

Kunnen we er ook genieten van Belgische lekkernijen?
Je vindt inderdaad wel enkele Belgische restaurants  maar ik heb er nog geen ervaring mee. Je kunt hier in Barcelona wel heel wat lekkere ijsjes en wafels vinden van Belgische makelij.

Welk gerecht klinkt beter dan het smaakt?
Callos! Dat zijn ingewanden. Niet mijn persoonlijke favoriet.

Is er een bepaald product dat bij elk gerecht gebruikt wordt?
Sowieso zeg ik hier olijfolie. Het wordt echt bij iedere maaltijd gebruikt. Persoonlijk vind ik dat niet erg hoor, maar er kunnen uiteraard wel mensen zijn die hier wat meer last van hebben.

Zijn er speciale gebruiken tijdens de maaltijd?
Niet echt, maar wie als toerist naar Barcelona gaat, zou ik kunnen aanraden om niet ’s avonds maar wel ’s middags op restaurant te gaan. Je vindt er heel wat leuke plekjes waar je een menu kunt krijgen voor 8 tot 12 euro. Voor dat geld krijg je een drie gangen menu plus drank. De duurdere branche verkoopt dan menu’s aan 15 euro. En geef toe, dat is nog geen geld hé! In Barcelona is het wel gebruikelijk om snel te eten. Wanneer je nog niet gedaan hebt met je voorgerecht, brengen ze je hoofdgerecht al.

Morgen meer tips van Katrien.