Ben jij ook zo’n fan van de heerlijke kookvideo’s van Tasty op Facebook? Goed nieuws! Het grootste foodnetwork ter wereld heeft nu ook een eigen kookboek. Net zoals de filmpjes zijn de recepten in het boek eenvoudig, makkelijk en snel en vooral overheerlijk! Wij selecteren voor jou onze drie favoriete recepten. Mjammie!

1/ Chili-hotdogs uit de pan

Dit heb je nodig (voor 6 personen)

  • 225 g kant-en-klaar croissantdeeg, uit blik
  • 11 hotdogs, overdwars in drieën gesneden
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 g rundergehakt
  • koosjer zout en versgemalen zwarte peper
  • 120 ml tomatensaus uit pot
  • 110 g ketchup
  • 2 tl chilipoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl suiker
  • 60 g cheddar of Goudse kaas geraspt
  • 25 g lente-ui, in dunne ringen

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

2. Haal het deeg uit de verpakking en rol het uit. Snijd de driehoeken los langs de geperforeerde lijnen. Snijd ze in de lengte doormidden zodat je 32 driehoekjes van ruwweg 2,5 x 13 cm hebt.

3. Rol elk driehoekje om een stuk hotdog vanaf het breedste deel naar de punt toe. (Je houdt 1 stuk hotdog over.)

4. Schik de rolletjes langs de rand van een gietijzeren koekenpan van 25 cm doorsnee. Zet ze rechtop en maak zo twee strakke concentrische cirkels, zodat er midden in de pan een gat open blijft. Bak de rolletjes in 15-20 minuten goudbruin en bol. Zet de pan op een rooster, maar laat de oven aan.

5. Verhit intussen de plantaardige olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Smoor daarin de ui al roerend in 8 minuten glazig. Zet het vuur matig hoog en voeg het rundergehakt toe. Breng het op smaak met zout en peper en bak het, onder af en toe roeren, in 6 minuten bruin. Roer de tomatensaus, de ketchup, het chilipoeder, de komijn en de suiker erdoor en laat onder af en toe roeren de saus in 10 minuten wat indikken.

6. Lepel, als de chili en de rolletjes klaar zijn, de chili in het midden van de koekenpan en bedek de chili met de cheddar. Zet de pan weer in de oven en laat de kaas in 5-10 minuten smelten en borrelen.

7. Zet de koekenpan op het rooster en laat het gerecht 5-10 minuten afkoelen. Strooi er lente-uitjes over en serveer goed warm.

2/ Mozzarella-uienringen

Dit heb je nodig (voor 26 uienringen)

  • 2 grote witte uien (elk ca. 360 g)
  • 340 g heel dunne plakjes mozzarella (ca. 16 plakjes)
  • 250 g tarwebloem
  • 6 grote biologische eieren, losgeklopt
  • 330 g paneermeel
  • koosjer zout en versgemalen zwarte peper
  • plantaardige olie, om te bakken
  • basilicumblaadjes in dunne reepjes
  • kant-en-klare marinarasaus, voor erbij

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in ringen van 1 cm dik en haal de ringen los. Leg de plakjes mozzarella op elkaar in twee grote stapels en snijd die stapels in repen van 1 cm breed.
  2. Werk op een snijplank en leg een kleine uienring midden in een grotere en creëer zo concentrische cirkels. Gebruik zoveel mozzarellareepjes als nodig en snijd ze zo nodig op maat om de tussenruimte op te vullen tussen de ringen zodat alles precies in elkaar past. Het kan zijn dat je meer dan een laag kaas nodig hebt, afhankelijk van het gat tussen de ringen. Herhaal dit met de overige uienringen en kaas en maak ongeveer 26 uienringen. Leg de gevulde ringen op een bakplaat en laat ze in ongeveer 1 uur in de diepvries stevig worden.
  3. Doe de tarwebloem, de eieren en het paneermeel elk in een apart ondiep schaaltje. Meng door elk schaaltje peper en zout.
  4. Wentel een ingevroren uienring door de bloem, schud het teveel af, doop hem dan in het ei, laat overtollig ei teruglopen in de schaal (zie ‘Paneren’). Haal de ring door het paneermeel, dan weer door het ei en tenslotte nogmaals door het paneermeel. Druk hem er goed in zodat hij rondom bedekt is. Leg de ring terug op de plaat en laat hem drogen. Herhaal dit met de overige ringen. Laat de ringen op de plaat in de diepvries in minstens 1 uur tot maximaal 1 week hard worden.
  5. Vul een grote pan met een laag olie van 5 cm en hang een frituurthermometer aan de zijkant. Verhit de olie op matig hoog vuur tot 175 °C.
  6. Bak 2-3 uienringen tegelijk onder af en toe roeren in ongeveer 2 minuten goudbruin. Bak ze niet te lang om te voorkomen dat de kaas eruit loopt. Leg de ringen met een tang op een rooster met keukenpapier eronder en laat ze uitlekken.
  7. Strooi basilicum over de gefrituurde ringen. Serveer heet en geef er marinarasaus bij om in te dippen.

3/ Lavabrownies

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • bakspray
  • 500 g mix voor brownies
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 grote biologische eieren
  • 4 chocoladetruffels, melk of puur, bijv. van Lindt
  • gemengd vers rood fruit, vanilleijs en chocoladesaus, voor erbij

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet twee ovenschaaltjes met een inhoud van 180 ml inhoud in met bakspray.
  2.  Bereid de browniemix volgens de aanwijzingen op de verpakking, en gebruik daarbij de plantaardige olie, de eieren en 60 ml water. Meet 360 ml browniebeslag af; bewaar de rest voor een andere keer.
  3. Schenk 120 ml browniebeslag in elk ovenschaaltje en druk 2 chocoladetruffels naast elkaar in het midden van elk. Schenk 60 ml van het resterende browniebeslag boven op de truffels in elk schaaltje en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
  4. Bak de browniecakejes 25 minuten tot het beslag stevig is en de bovenkant droog aanvoelt. Zet de schaaltjes op een rooster en laat de cakejes in 5 minuten iets afkoelen.
  5. Ga met een mes langs de rand van de ovenschaaltjes en stort de brownies elk op een apart bordje.
  6. Leg vers fruit op de brownies en serveer warm met vanille-ijs en besprenkeld met chocoladesaus.

Tasty Kookboek – Alles wat je nu wilt maken – uit bij Kosmos Uitgevers