Zomerse temperaturen en een frisse cocktail: meer is er niet nodig voor een heerlijk vakantiegevoel. Drie cocktailreceptjes die je makkelijk thuis kunt maken.

1. Mango Mule: een heerlijke mocktail

Een mocktailcreatie van headbartender Donald Simons van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen.

Dit heb je nodig:
• 5 cl vers limoen sap
• 3 cl honingsiroop (iets dunner gemaakte honing of agavesiroop)
• 3 sneetjes komkommer
• 4 cl verse mangopuree (door het pureren van een verse rijpe mango)
• 5 cl Fever gemberbier

Zo maak je het:
• Neem een shaker en vul deze met 6 ijsblokjes.
• Shake al de ingrediënten behalve het gemberbier gedurende 10 seconden.
• Zeef door een barzeef/strainer in een glas vol met nieuw ijs.
• Vul het glas verder op met het gemberbier.
• Werk af met de komkommerschijfjes, verse munt en een schijfje verse gember.

2. Filliers Graanjenever cocktail

Een receptje van het 2-Michelinsterrenrestaurant Le Château dy Mylord in Elzele.

Dit heb je nodig:
• 4 cl Filliers 0 jaar oude graanjenever
• 4 cl suikersiroop
• 4 cl gemberbier
• Een takje verse munt en stukje verse gember

Zo maak je het:
• Vul een longdrinkglas met ijs, voeg alle ingrediënten toe, behalve het bruiswater.
• Roer alles kort even om met een lange lepel en top het glas af met een scheut bruiswater.
• Voeg het takje munt en het stukje gember toe als smaakmaker en garnering.

3. Yell’oh gin & lime

Een cocktailrecept van mixologist Julie Dedrie van Bar Djoels.

Dit heb je nodig:
• 3 cl limoensap
• 2 cl suikersiroop (1/1)
• 7 cl vers appelsap
• 3 cl London Dry gin
• snuifje kaneel
• Liefmans Yell’oh

Zo maak je het:
• Vul een glas met ijsblokjes en giet alle ingrediënten in het glas.
• Roer goed met een lepel en top af met de Yell’oh.
• Werk af met een takje munt of gedroogde appel.

Tip: Hoe zuurder de appel, hoe zuurder de cocktail. Of omgekeerd: hoe zoeter de appel, hoe zoeter de cocktail. Je kan dit ook altijd wat aanpassen door meer of minder limoensap aan de cocktail toe te voegen.