Baarden hotter dan ooit!

183

exp80fr-portrait-la-barbi-re-de-parisjpg-didiez-pazerySarah Daniel-Hamizi staat haar mannetje in een typische mannenwereld: tussen de baarden! Sarah is dé bekendste barbier van Parijs. De ijverige Parisienne heeft twee eigen salons en bracht ook al boeken uit. Tijd voor een babbel met deze baardexpert!

Mannen met baarden zijn hotter dan ooit. Hoe lang is de trend al bezig?

Zo ́n 2 à 3 jaar geleden werden echte baarden weer populair. Stoppeltjes waren al jaren in, maar lange baarden niet. Zoals met veel trends begon het bij de Amerikaanse artiesten, maar inmiddels is het meer dan alleen mode, het is een volledig sociaal geïntegreerd fenomeen. In Parijs draagt de helft van de mannen een baard, vooral in de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar. Tot voor kort waren baarden niet toegestaan in bepaalde gemeenschappen, omdat het geassocieerd wordt met ‘niet fris ́, maar dat verandert nu echt.

Waarom is de baard volgens jou zo hip?

Mannen beseffen meer dan ooit dat een baard een volledig nieuwe look creëert en ook het gezicht fel verandert. Voor een man is een baard net zo iets als een kapsel voor een vrouw, je kunt het stylen en veranderen. Dankzij hun baard zien sommige mannen zichzelf eindelijk als knap, omdat je de vorm van een baard kunt aanpassen om de vorm van het gezicht te veranderen.

Is een baard ook geen manier om je te verbergen?

Het is een manier om jezelf te beschermen en niet bloot te geven. Maar het kan ook helpen om er ouder uit te zien en serieuzer genomen te worden als je er erg jong uitziet.

1db8f44dcca349255a8097fabbd6d19fWelk type baard is het meest populair?

De 15-dagen baard, die je twee of drie keer per week bij moet houden. Lange hipsterbaarden hebben minder onderhoud nodig omdat je de hals niet ziet.

Allemaal goed en wel zo’n baard, maar wat vinden vrouwen er van? Houden ze van baarden?

Ja, vrouwen houden van baard, maar alleen zolang ze invloed hebben op de lengte en de vorm. Vrouwen stimuleren mannen juist om hun baard te laten staan.

Wat definieert een mooie baard?

De contouren van de jukbeenderen, de snor, de mondhoeken en de sik moeten duidelijk afgetekend zijn. Ook de nek en kaaklijnen moeten mooi en strak zijn. En het baardhaar zelf moet dagelijks met een verzorgingsproduct worden behandeld.

Komt iedereen weg met een baard?

Een verzorgd 3-dagen baardje past bij iedereen omdat dat de gezichtsvorm niet echt verandert. Een langere baard is af te raden bij een erg vierkant gezicht, dat toch al imponerend is. In dat geval staat een snor beter. (Bron: Vichy)

Extra voer voor baardlovers

Je krijgt maar niet genoeg van baarden? Wij kunnen deze blog warm aanbevelen! Neem zeker ook eens een kijkje op de blog van de bekendste baardendrager van het net: Chris John Millington. Hij lanceerde onlangs z’n eigen baardproductenlijn Milly’s.