De nieuwe trends in buiten eten gooien het klassieke barbecueën helemaal overboord.  Deze zomer roken we ons vlees, barbecueën we waar en wanneer we maar willen  dankzij handige draagbare toestellen én introduceren we meer veggies op de grill. Tijd om met dit mooie weer volop te experimenteren. Smakelijk!

1. Roken is het nieuwe grillen

De absolute trend van de zomer? Je vlees roken. Wil je vrienden en familie van hun stoel blazen met je barbecuekunsten? Serveer dan vlees of vis met een authentieke smaak vol karakter. Gebruik houtsnippers om je vlees, vis of groenten die perfect gerookte smaak te geven. Tip: probeer rookchips in verschillende smaken (kers, olijf, citroen, eik) voor een extra toets. Tip: week de chips enkele uren in water en laat uitlekken voor gebruik.

Smoker Oskar – 369 euro – www.barbecook.com

2. Breakfast Barbecue

Alleen ’s avonds barbecueën is zo passé. Deze zomer heeft de ochtendstond een vers gebakken stukje spek vanop de barbecue in de mond. Een eitje op de barbecue?  Fruitsaté grillen? Yes please! Een ‘breakfast barbecue’ is een echte aanrader als je logés over de vloer hebt. Wedden dat ze dit zomerse ontbijt nooit meer vergeten!

3. Vegan all the way

Alleen vlees op de barbecue? Think again! Zelfs de diehard vegetariërs en vegans genieten mee van een heerlijke barbecue. Groenten grillen op de barbecue is lekker én gezond. Wil je vlees en groenten gescheiden houden tijdens het grillen, dan is de aanschaf van een kleinere grill (genre tafelmodel) een goed idee. Zo kun je ook je groenten grillen aan tafel.

4. Did someone say pizza?

Verleg de grenzen van je barbecuekunsten door het grillrooster van je gasbarbecue te vervangen met accessoires, zoals een pizzaplaat uit vuurvaste klei. Zo grill je in een mum van tijd je pizza’s of andere gerechten met deeg o zo krokant op de barbecue!

Universele pizzaplaat uit vuurvaste klei – 34,95 euro – www.barbecook.com 

5. De meeneem-BBQ

Dankzij de kleinere toestellen die je overal kunt meenemen, barbecueën we deze zomer niet meer uitsluitend in onze achtertuin. We nemen onze favoriete zomerbezigheid overal mee naartoe. Een barbecue op het strand, in het park of zelfs op je eigen stadsterras? Geen idee klinkt te gek.