Swimsuitseason en hoogt tijd om op zoek te gaan naar de perfecte bikini. Maar dé perfecte bikini kiezen, vergt toch wat meer moeite dan we denken. Een goede bikini zet het mooiste van ons lichaam in de verf en verdoezelt onze onzekerheden. Na het lezen van deze tips weet jij precies naar welk model je op zoek moet gaan.

1. Appelfiguur

Heb je bredere schouders, vrij grote borsten, weinig taille en slanke heupen en benen? Dan heb jij waarschijnlijk een appelfiguur.

De ideale bikini voor jouw figuur bestaat uit een top met een beugel of een stevige stof. Zo blijven je borsten beter ondersteund. Kies hierbij niet voor een haltermodel maar voor rechte bandjes. Maar let wel op dat die niet te dik zijn. Zo lijken je borsten juist voller.
Voor het broekje ga je het best voor een hoog uitgesneden model. Dat maakt je benen optisch langer. Een streepjespatroon helpt dan weer om je heupen breder te doen lijken.

2. Peerfiguur

Heb jij eerder kleine borsten, een platte buik en weinig taille? Zijn je heupen en bovenbenen iets voller dan de rest van je lichaam? Dan heb jij een peerfiguur.

Om je lichaam wat meer in proportie te brengen, leg je dus best wat meer nadruk op je bovenlichaam. Dat doe je door te kiezen voor felle tops met leuke prints of rushes. Het broekje hou je beter effen en simpel. Ga voor een laag uitgesneden model, dan ogen je heupen veel slanker.

3. Zandloperfiguur

Heb jij een uitgesproken taille, vollere borsten en zijn je schouders en heupen in verhouding? Dan ben jij gezegend met het zandloperfiguur.

Bijna alle stijlen en modellen zitten jou als gegoten. Probeer ze dus gewoon allemaal uit en kijk zelf wat voor jou het beste werkt. 

4. Recht figuur

Ben jij slank en sportief gebouwd, zonder veel vrouwelijke rondingen? Dan heb jij een recht figuur.

Om wat meer nadruk te leggen op je vrouwelijke vormen kies je het best voor een volledige bikini met rushes, strikjes of grote prints. Ook een monokini staat jou geweldig.

5. Een extraatje

Heeft je huid nog niet veel zon gezien of ben je van nature uit iets bleker? Kies dan zeker niet voor een zwarte of witte bikini. Die laten je huid nog bleker lijken. Kies in plaats daarvan voor zachte kleuren en pastelkleuren.

Heb je wel al een kleurtje, dan kan je gerust all the way gaan met een felle kleur.