Het Nederlandse Flevoland is bekend om zijn uitgestrekte en ruimtelijke landschap met veel nieuwe natuur, uitgestrekte akkers, veel water en moderne steden. Perfect om een weekend lekker met vriendinnen of het gezin uit te waaien en lekker te relaxen. Tips nodig? Hier komen ze!

1. Bezoeken

De Oostvaardersplassen

Midden in Flevoland waan je je ineens duizenden jaren terug in een ongerept moerasgebied met uitgestrekte plassen en woeste graslanden. Je bent in de Oostvaardersplassen, de nieuwe wildernis van Flevoland!

De Oostvaardersplassen, het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland, is een paradijs voor vogels. Het grootste deel van dit gebied bestaat uit uitgestrekte plassen en een ongerept moerasgebied. Hier broeden onder andere de grauwe gans, lepelaars, aalscholvers, verschillende reigersoorten, kuifeenden, grote zaagbekken en blauwborstjes. Op de woeste graslanden grazen heckrunderen, konikpaarden en edelherten.

 

De Oostvaardersplassen mag je helaas niet zomaar betreden, maar gelukkig zijn er genoeg andere manieren om wat van dit unieke stukje natuur te zien. Ga bijvoorbeeld op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer tijdens een jeep safari. Tevens zijn er speciale fiets- en wandelroutes uitgezet langs het gebied.

Meer info hier en hier.

Het Horsterwold – Struinen door de Stille Kern

Een van de meest bijzondere bossen van Flevoland is het veelzijdige Horsterwold. Dit is namelijk het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa! Je wandelt tussen de torenhoge populieren, varens, mossen en slingerplanten. Het bos wemelt van de reeën, wilde paarden, vossen en vogels. Ontdek het gebied met de fiets, te voet, te paard of vanuit de kano! Ook de kleinste bezoekers leven zich naar hartenlust uit in speelbos De Zevensprong met klimmen en klauteren, hutten bouwen, gaten graven en nog veel meer. Een excursie door het Horsterwold met de boswachter is ook mogelijk.

Meer info hier en hier.

2. Doen

Fietsen en wandelen

In Flevoland kun je heerlijk wandelen en fietsen. Het wemelt er van de wandel- en fietsroutes. Wat wandelen of fietsen in deze provincie extra spannend maakt, is de variatie in het landschap. De Noordoostpolder, het midden van Flevoland en Zuidelijk Flevoland, hebben alle drie een eigen karakter omdat ze in drie verschillende decennia zijn ingepolderd.

Meer info hier.

Volop genieten van wellness

Thermen la Mer in Almere biedt een verscheidenheid aan faciliteiten op Sauna & Wellness-Beauty gebied.

Meer info hier. 

Shoppen

In Batavia Stad Fashion Outlet vind je alle nationale en internationale topmerken, van kids tot business fashion en van sport tot luxury brands, met 30 tot 70% korting. Een unieke shopping beleving met ruim 100 winkels, cafés en restaurants, waar iedere dag iets nieuws te ontdekken is.

En ben je met je hele gezin? Combineer het winkelen dan met een bezoek aan Batavialand met de Bataviawerf en Museum Nieuwland.

3. Slapen

Flevoland heeft een gevarieerd aanbod om te overnachten. Van luxe hotels, tot B&B’s. Van vakantiepark tot een heel bijzondere manier van overnachten, zoals in een boomhut, een rioolbuis, op een vlot, in een zeiltoren of zelfs op een eiland. En kun je niet kiezen, dan kom je gewoon toch nog een keer terug.

Apollo hotel Almere

Het Apollo Hotel Almere City Centre is een ideaal hotel als je in stijl wilt overnachten. Apollo Hotel Almere City Centre is een viersterren hotel gelegen in het centrum van Almere. Vlak naast het theater en op loopafstand van honderden winkels en de megabioscoop. De 117 designkamers hebben speciaal ontworpen (dus unieke) meubels en internationaal befaamde Phi-ton bedden.

Het hotel beschikt over een bar/lounge, zaalruimte en het trendy restaurant ‘SaladaSamba’.

Hotel FINN Almere

Hotel FINN is een nieuw en modern hotel en heeft smaakvol ingerichte kamers met alle denkbare faciliteiten. De kamers hebben heerlijke boxspring bedden waar je lekker op kunt uitrusten.

Finn ligt midden in het stadshart van Almere. Het winkelcentrum, de bioscoop, het theater, casino, restaurants en cafe’s bevinden zich op een steenworp afstand.

De Seintoren in Almere-Haven

Een ideale locatie voor een bijzondere overnachting! In de directe omgeving vindt u de jacht- en gemeentehaven met diverse restaurants en bars. Het winkelcentrum van Almere-Haven ligt op loopafstand. De Seintoren is prima te bereiken per boot, fiets, auto of openbaar vervoer.

De toren biedt slaapplaats aan 2 personen die via een wenteltrap te bereiken is. Op de begane grond vindt u douche en toilet.  ’s morgens zal er  tussen 08.30- en 09.00 uur een ontbijt worden bezorgd.

Het Groene Geheim

Kom je met je gezin, of meerdere nachten dan is lodgerie Het Groene Geheim de ideale locatie. Het Groene Geheim is een exclusief hotel en lodgerie met alle comfort voor een ontspannend verblijf.

Het Groene Geheim ligt naast Almere midden in prachtige bossen waar u volop kunt wandelen en fietsen. De perfecte uitvalsbasis voor een bezoek van meerder dagen aan Flevoland.

Netl

Avontuurlijk, origineel, artistiek en natuur(lijk). Dit zijn de trefwoorden die opkomen wanneer je aan Netl denkt. Een heerlijke overnachtingslocatie voor avontuurlijke stellen, maar ook voor gezinnen. Met name kinderen kunnen hier hun hart ophalen.

Op Netl kun je kamperen, maar ook bijzonder overnachten in een pipowagen, pioniershuis of een container! Klinkt gek, maar het ziet er enorm leuk uit en hop uit. In de Wildste Tuin kunnen kampeerders wandelen, zwemmen, pitch & putt golfen, beachvolleyballen, trainen op het obstacle parcours, hun eigen minituintje onderhouden en aan de slag in de algemene kruidentuin.

Netl de Wildste Tuin wordt het eerste Blue Zone recreatiepark van Nederland, gericht op een lang gelukkig en gezond leven. Blue Zones zijn gebieden in de wereld waar veel bewoners vitaal blijven tot zelfs 100 jaar, dankzij voldoende beweging, gezond eten, zingeving en sociale contacten.

Natuurlijk hebben we in Flevoland ook nog een aantal grotere vakantieparken in Flevoland waar je heerlijk kunt verblijven en waar veel te doen is: Landal Waterparc en Centerparcs.

Alle info over Flevoland vind je op de site www.ookflevoland.nl