Een heerlijk dagje aan zee maar je wilt ondanks het mooie strand liever niet op de foto, en zeker niet in bikini? Of je verstopt je het liefst achter een groot strandlaken tijdens het nemen van die geweldige groepsselfie? Alle begrip: zelf gaan we heel hard lopen als we in bikini op de foto moeten. Maar: zoveel gêne is nergens voor nodig want met een paar slimme tricks sta je wél stralend op die bikinifoto. Wij sprokkelden de beste tips bijeen voor de perfecte strandfoto.

1. Kies je bikini of badpak met zorg

Alles begint met de juiste bikini of badpak: draag een model dat perfect bij jou past en waar je je comfortabel in voelt. En geloof ons: er is een badpak of bikini voor elk lichaamstype. Liever niet in bikini vereeuwigd worden? Draag een mooie strandjurk, die zijn sowieso heel erg fotogeniek!

2. Gebruik accessoires

Een zonnehoed, een strandbal, een snorkelbril of een kleurrijke cocktail … Iets vasthouden, zorgt ervoor dat je tenminste iets te doen hebt, in plaats van ongemakkelijk te staan draaien en je geen raad te weten met je handen.

3. Draai je heupen een beetje opzij

Raar maar waar: draai je heupen een beetje opzij en het lijkt meteen alsof je slanker bent en strakkere buikspieren hebt. Eén heup lichtjes vooruitsteken, is dus de boodschap.

4. Hou je armen ontspannen

Laat je armen rustig langs je lichaam hangen, eventueel met een hand losjes op je heup geplaatst.

Onzeker over je buikje? Bedek je buik losjes met een arm, hou de pose wel natuurlijk. Je kunt je armen ook vrolijk in de lucht steken, dat zorgt voor een platter buikje. (of zie tip 2: zorg voor een accessoire om jouw buikje wat te bedekken).

5. Steek je kont een beetje uit

Zo creëer je een mooie welving én sta je niet statisch op de foto.

6. Sta op je tenen

Je benen lijken langer en gespierder, én je buik platter.

7. Recht je schouders

Hou je schouders zelfs iets naar achteren: je houding is gewoon mooier en je boezem komt beter uit.

8. Oefen je pose

Eentje om thuis uit te proberen: trek je badpak of bikini aan en oefen alvast je pose voor de spiegel. In het begin voelt het misschien een beetje ongemakkelijk, maar je zal vlug merken welke jouw fotogenieke kant is.

9. Ga liggen

Al liggend kun je heel wat verbergen (liggend op je buik is bijvoorbeeld de meest ‘veilige’ foto) maar let op je benen. Lig je op je rug, hou dan één been geplooid. Lig je op je buik, dan kun je eventueel vrolijk de beentjes laten wiebelen in de lucht of een luchtzoentje richting camera sturen.

10. Neem foto’s bij zonsopgang of -ondergang

Dan is het licht veel mooier en sta je ook ‘zachter’ op de foto. Het harde zonlicht over de middag is sowieso te vermijden.

Succes!