Zoet is passé, hartig is in! Wie zegt dat wafels altijd zoet moeten zijn? Een wafel laat zich perfect combineren met groentjes of kaas. Op zoek naar een lekker receptje? Sofie Dumont serveert ons een heerlijke wafelburger met chesterkaas.

Een hartige Brusselse wafel met romige kaas, zongedroogde tomaatjes en frisse basilicum is een originele vervanger van een omelet bij een zondagse brunch. Of ben je meer fan van een Luikse wafel? Probeer die dan eens te combineren met een spiegeleitje, romige avocado of knapperige spek als ontbijt. Sofie Dumont serveert een originele wafelburger, met een smeuïge portie kaas!

Ingrediënten

Wafels:
130 g speltbloem
snuif zout
1 tl bakpoeder
320 ml melk
2 dooiers
120 ml koolzaadolie
2 eiwitten
1kl rietsuiker

Vulling:
700 gr burgertjes (rund/varken) grof gemalen of een vleesvervanger
200 gr gemalen chesterkaas
¼ fijn gesneden icebergsla
Witte ui in ringen gesneden
Potje zoet zure augurken in reepjes gesneden
Zachte zongedroogde tomaatjes, grof versneden
Zelfgemaakte mayo in een knijpfles
Bereidingswijze

Zo maak je het

Wafels:
– Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
– Klop 2 dooiers los in melk en olie. Voeg de helft toe aan bloem en roer stevig tot klonters eruit zijn. Klop er de andere helft onder.
– Zeef eventueel door als er klonters zijn.
– Klop de eiwitten op met de suiker.
– Meng onder het beslag.
– Bak ze 4 min. goudbruin, leg op rooster.

Burgers:
– Bak de hamburgertjes in een klontje boter mooi bruin aan beiden kanten en zet het vuur af.
– Leg op elke burger een hoopje kaas op, laat 3 min. smelten in een voorverwarmde oven van 200°.

Afwerking

– Snij de wafels in de helft.
– Leg de icebergsla op een halve wafel.
– Leg de hamburgers met kaas erop , doe er de uienring, augurken en tomaat op.
– Werk af met verse mayonaise en leg er de andere wafel op.
– Steek er een toffe prikker door

Tip: Laat je zeker gaan bij de garnituren tussen deze wafel, zalig eindeloos.

Het juiste materiaal

Hoe speel je dat nu klaar? De MultiGrill van De’Longhi maakt het heel eenvoudig om zowel zachte, zoete wafels als krokante, hartige wafels te bakken.