Is de zon de oorzaak? Het zorgeloze vakantiegevoel? Of het feit dat je lekker op reis bent en daarom ook meer open staat voor ontmoetingen met andere mensen. Feit is dat we tijdens de vakantie vaker flirten of holderdebolder verliefd worden op dat  – al dan niet exotisch – vakantielief.  Klaar voor een sensueel avontuur tijdens de zomer? Ziehier de belangrijkste tips voor een geslaagde zomerse liefdescocktail.

Romantic dance at sunset by couple

1. Nog aan het nadenken over een reisbestemming? Bij veel vrouwen gaat het hart sneller kloppen van Italianen of Spanjaarden. Die mannen zijn echte charmeurs en weten hoe ze vrouwen moeten verleiden. Wil je dus echt genieten van een exotische flirt, dan start je best in een zuiders land zoals Spanje of Italië. Daar heb je de grootste kans op een date! Opgelet: of de heren ook allemaal menen wat ze liefdevol fluisteren, blijft nog de vraag. Geniet van de aandacht, maar laat je hoofd niet helemaal op hol brengen!

 

2. Een weekje vakantie is snel voorbij dus maak er werk van!  Een goede voorbereiding is alles, kom dus in actie. Neem surflessen, leer duiken in exotische oceanen of ga op vakantie met een groep vreemden. Het is de ideale manier om mensen op een ontspannen manier te leren kennen. Sowieso heb je heel wat nieuwe vrienden gemaakt en ben je weer een ervaring rijker!

 

3. De eerste selectie wordt vaak op het uiterlijk gemaakt. Hoe oppervlakkig het ook lijkt, je uiterlijk is belangrijk bij het verleiden. En voor alle duidelijkheid: het maakt niet uit of je slank/volslank/groot/klein…bent: alles  heeft te maken met je uitstraling! Probeer op te vallen met felle maar stijlvolle kledij en verzorg je lichaam. Met een mooie glimlach kom je ook al ver.

 

4. Vertrek op vakantie met realistische verwachtingen. Ben je single en heb je zin in een flirt, besef dan op voorhand dat het hoogstwaarschijnlijk niet meer dan dat zal worden. Zo is er de typische hartenbreker (barman, surf- of skileraar…), waarbij je een van de zo vele bent.

5. Vergeet niet dat je in de eerste plaats op vakantie bent voor jezelf en niet voor je vakantielief. Probeer dus niet je hele vakantie met hem of haar op te trekken en maak vooral tijd voor jezelf.

6. Laat je niet overhalen om seks te hebben. Stop onmiddellijk met de vrijpartij wanneer je het gevoel krijgt dat iets niet klopt, of dat je het gevoel hebt gedwongen te worden. Neem geen overhaaste beslissingen en doe alleen maar waar jij zin in hebt en waar je je goed bij voelt. Wanneer je date te opdringerig is, laat hem vallen!

7. Gun je zelfvertrouwen een boost. Een vakantieflirt kan een ware opsteker zijn voor je zelfvertrouwen. Weten dat je goed in de markt ligt –  zonder het uit te buiten – kan je veel voldoening geven. Als je zelfzeker bent, val je meer op en word je  door anderen aantrekkelijker gevonden.

8. Je bent terug in België en dan kan je best een gebroken hart zo snel mogelijk helen. Klamp je niet vast aan die ‘overweldigende’ herinneringen. Die kussende foto van jullie twee is leuk, maar je hoeft er niet uren naar blijven staren. Ga thuis niet in op zijn of haar telefoontjes of e-mailtjes. Beter de korte pijn als je toch niet van plan bent om een langeafstandsrelatie te beginnen.

 

9. En een laatste tip: krijg je die ene knappe kerel of geweldige meid echt niet uit je hoofd, dan kan je altijd proberen er iets meer uit te halen. Langeafstandsrelaties zijn mogelijk. Ze vergen wel enorm veel inspanning, wilskracht en geld. Het kan lukken, maar het kost flink wat moeite. Maar: je voelt zelf wel als het de moeite waard is. En als dat het geval is: go for it!

 

Succes!