Alle ogen gericht op de wenkbrauwen want mooi gevormde boogjes zijn al sinds enkele seizoenen een echte must. En geen wonder ook: volle en verzorgde wenkbrauwen geven je gezicht meteen meer flair en uitdrukking. En de perfecte wenkbrauwen krijg je met de volgende drie eenvoudige stappen meteen voor elkaar.

Smiling girl with clean skin and natural make-up

Stap 1: Bepaal welke vorm voor jou ideaal is

De perfecte wenkbrauwen geven je gezicht een instant lift en grotere ogen, en dan hebben we het vooral over volle en natuurlijke wenkbrauwen. Een beetje epileren kan natuurlijk geen kwaad en is soms zelfs noodzakelijk, als je een verzorgde indruk wil geven. Kam de wenkbrauwen naar boven met een fijn (wenkbrauw)borsteltje. De haartjes die een volle boog vormen, laat je staan. De haartjes die zich buiten deze boog bevinden, mag je epileren.Twijfel je waar je best begint en eindigt? Hou dan een pen verticaal langs je neus om te weten waar je wenkbrauwen moeten starten. Kantel vervolgens naar de buitenste ooghoek en je weet waar je moet eindigen.

Stap 2: Omlijn en vul in

Kies een wenkbrauwpotlood dat zo veel mogelijk de kleur van je wenkbrauwen benadert, en omlijn en vul in. Gebruik korte streepjes voor een natuurlijk resultaat.

Heb je hele fijne wenkbrauwen, dan zal een potlood wellicht niet volstaan om je wenkbrauwen voldoende op te vullen. In dat geval kun je een gekleurde gel of poeder gebruiken of een wenkbrauwmascara.

Stap 3: Fixeer

Met een speciale wenkbrauwgel kun je je wenkbrauwmake-up fixeren. Zo blijven je wenkbrauwen de hele dag in vorm, ook al loop je een uur door de gietende regen.

Eventueel kun je je wenkbrauwen nog wat verder afwerken door met een lichtbeige potlood net onder de wenkbrauwen een fijn lijntje te trekken, dat je vervolgens iets vervaagt. Zo krijg je meteen ook een jongere blik.

foto istock