Wie wil weten waar Inge Moerenhout zoal uithangt, moet haar blogs traveltree.be en bubbletrouble.be maar even checken. De blonde schone vliegt de wereld rond en ze doet dat in stijl. Hoog tijd om Inge eens te bestoken met een paar snelle reisvraagjes.

Welke was jouw eerste reis ooit?

Toen ik drie jaar was gingen we met het hele gezin naar Spanje, en ik herinner mij nog, toen het vliegtuig de daling inzette, hoeveel indruk al de lichtjes beneden op mij maakten. Maar ik herinner me ook nog hoeveel pijn mijn oren deden en dat ik dat luidkeels duidelijk maakte. Mijn familie maakt daar nu nog altijd grapjes over, vooral omdat ik zoveel reis tegenwoordig. En verder heb ik nog hele mooie herinneringen aan de reizen die we met het gezin naar Oostenrijk maakten. We verbleven toen vaak in een ‘zimmer frei’ en hadden altijd een heerlijke tijd.

Welke was jouw laatste trip?

Dat was naar Slovenië, een ongelooflijke aanrader! Ik was er samen met Marie Fransen – waarmee ik samen blog – en we verbleven in Bled, in het Grand Toplice. Dat hotel ligt aan het meer van Bled en hoewel het een beetje vergane glorie uitstraalt, is het er echt fenomenaal mooi, alsof je in een filmdecor verblijft! En Slovenië zelf is een absolute aanrader: niet ver, niet duur, een zacht klimaat en heel erg mooi. Toeval wil dat we binnenkort opnieuw naar Slovenië vertrekken, we voelen ons precies ‘Slovenië-ambasadrices’!

Wat zit er altijd in je handbagage?

Een dikke trui voor op het vliegtuig. Hoe warm het ook is: op het vliegtuig is het altijd koud en dan is een dikke trui echt welkom. En als ik naar een zonnige bestemming vlieg, neem ik ook altijd een bikini en wat spullen mee om de eerste dagen door te komen voor het geval mijn koffer niet mee is. Je wil niet weten hoe vaak dat al voorgevallen is en hoeveel dure bikini’s ik ter plekke al heb moeten kopen terwijl mijn koffer vol stak met bikini’s, maar dus gewoon niet mee was gereisd.

Jouw ultieme reistip?

Ga tegen de stroom in! Ik bedoel daarmee: doe niet wat iedereen doet. Ga dus bijvoorbeeld niet om 12u in dat populaire restaurant eten, want dan zit je gegarandeerd tussen de drukte en het lawaai, maar ga er bijvoorbeeld na de middag, voor een vieruurtje of een high tea, dan is je ervaring veel authentieker en ook leuker.

Verder herinner ik mij nog een reis die ik maakte als 18-jarige naar Slovenië, met de rugzak. We moesten ergens heel lang wachten en ik maakte mij daar een beetje druk in. Toen kwam er een oude man naar mij en die zei mij: “Du must mitleben.” Ik heb daar toen veel over nagedacht, en inderdaad: probeer mee te gaan in het verhaal waar je bent, omarm de sfeer en probeer het positieve te zien, dan beleef je de mooiste avonturen.

En als je ergens bent waar het echt tegenvalt, doe er dan iets aan. Ga op zoek naar leukere plekjes, desnoods pak je je koffer en ga je ergens anders heen. Liever dat dan de hele tijd te klagen en te zagen.

Mijn motto is overigens: creëer je eigen magie. Zorg er zelf ook voor dat je mooie momenten beleeft; organiseer dus zelf die picknick met champagne, ga zelf op zoek naar de mooie plaatsen…

Jouw mooiste reismoment ooit?

Ooit ben ik gaan raften in Costa Rica. Dat was op zich al heftig,  maar daarna hebben we nog overnacht in de jungle en die totaalervaring maakte het wel bijzonder, temeer omdat ik daar toen plots oog in oog stond met een wild paard, echt een magisch moment.

Wat is jouw droomreis?

Ik heb niet echt een droombestemming, maar ik zou wel graag meer tijd hebben, meer tijd om samen met mijn man te reizen. Ik ga zelf heel veel op reis, maar mijn man kan niet altijd mee en dat vind ik soms wel spijtig. Ik ben iemand die heel graag ervaringen deelt, en er zijn zoveel bijzondere momenten op reis die ik ook graag met hem wil delen.

Reis je ook met eindejaar?

Ik heb ooit eindejaar gevierd in New York. Op Times Square was het aftellen naar het nieuwe jaar, maar in de massa vrolijke mensen zag ik ook heel veel eenzame gezichten. Toen kreeg ik het idee om zelf een familielid uit te nodigen die met nieuwjaar niet goed wist wat te doen. Na verloop van tijd groeide dat uit tot een groots feest waar soms tot 25 mensen aanwezig waren. En om zo het nieuwe jaar in te zetten: top!