Tijdens de drukke werkdagen schiet er vaak niet veel tijd meer over voor jezelf. Toch is het belangrijk om zo nu en dan ’s avonds
toch even een pauze te nemen. Dit zijn drie dingen die je in een mum van tijd weer extra energie geven.

1. Iets lekkers

Welk eten of drinken maakt jou gelukkig?  Voor een smoothie bijvoorbeeld heb je maar twee minuten nodig om het te maken, het smaakt altijd heerlijk én het is gezond. Kies wat jij lekker vindt en trakteer jezelf. Het zal je avond onmiddellijk heel wat leuker maken.

2. Iets rustgevends

Waar word jij rustig van? Dat kan een boek lezen zijn, mediteren, een bad nemen, eender wat. Pik er iets uit wat niet veel tijd kost en doe het. Als je rustiger bent, zal je beter kunnen slapen. Zo zullen je batterijen helemaal opgeladen zijn voor een nieuwe werkdag.

3. Iets sportiefs

Velen denken dat sport alleen maar energie kost, maar niets is minder waar. Ook al ben je tijdens de oefeningen bekaf, achteraf zal je je beter voelen. En dat niet alleen fysiek. Je zal ook blij en trots zijn dat je gesport hebt. De oefeningen hoeven ook geen uren te duren. Er bestaan zelfs trainingen die maar een halfuurtje duren. Je kan ook een wandeling maken en jezelf trakteren op wat frisse lucht. Zeker als je de hele dag binnen hebt gezeten in een muf kantoor, kan de buitenlucht je goed doen.

Het is vooral belangrijk om iets te doen wat jou (!) ontspant. Al doe je het maar voor vijf minuten, het zal je sowieso beter doen voelen.