Zin om eens iets anders te doen met je kapsel? Maar je weet niet meteen wat? Dan kunnen de trends op de catwalk misschien een leuke inspiratiebron zijn. Want tijdens de voorstelling van de herfst- en wintercollecties van 2018-2019 kwamen de designers met heel wat uiteenlopend haarstijlen op de proppen. Wij kozen er de vijf leukste uit.

1. Recht door het midden

Een trend die zeer veel werd gespot, zowel voor lang als kort haar is de middenscheiding. Je kan je haar volledig sluik laten met de middenscheiding of er een slag in laten. Naturel is hier wel het codewoord.

2. Back to the sixties

Veel ontwerpers grepen terug naar het verleden om inspiratie te vinden voor een leuk kapsel. Zo viel het Jacky Kennedy-kapsel meteen op bij Moschino. Ook bij Miu-Miu ging aan de slag met een bee-hive. Wil je dit zelf proberen? Stem er dan zeker je outfit op af.

3. Accessorize it

Grote en opvallende accessoires zijn helemaal hip deze winter. Dus ook in je kapsel. Hiermee kan je lekker gek doen en gaan voor veel bling-bling. Een leuke trend waarmee je ten volle kan experimenteren.

4. Creatieve vlechten en paardenstaarten

Heb je lang of halflang haar? Ga dan aan de slag met een vlecht of een paardenstaart. Op catwalk waren er heel wat variaties te zien, maar er werd vooral gekozen voor een strakke look.

5. Nonchalante knotjes

Ben je geen held in het maken van de perfecte knotjes? Dat hoeft ook niet deze winter. De nonchalante knot is helemaal in. Dus doe maar eens gek en combineer bijvoorbeeld een knotje met een paardenstaart.