Koken met yoga-ster Tara Stiles: kokosparfait (recept)

669

Yoga-guru Tara Stiles heeft een nieuw kookboek uit met 100 heerlijke én gezonde recepten. Wij stellen je graag onze favoriet voor: kokosparfait. Mjam!

tarajuisteTara Stiles, vroeger model en nu yoga-instructrice – is superpopulair over de grote plats. De Amerikaanse yoga-ster heeft haar eigen studio Strala Yoga in het hippe NY. Ook bij ons wordt ze almaar populairder.

Geen saaie diëten voor Tara, maar heerlijke, gevarieerde én poepsimpele gerechtjes: just the way we like it! Tara laat je ontdekken wat je lichaam echt nodig heeft. De inspiratie voor haar gerechten haalt ze uit haar vele verre reizen, haar roots in het Midwesten van Amerika en haar thuisbasis in New York. Geen moeilijk te vinden ingrediënten, maar gewoon dingen die je om de hoek kan kopen.

Van hoofdgerechten tot juices, smoothies, salades, bijgerechten en desserts: het boek staat bol van de gezonde lekkernijen. Wij pikten er eentje uit: de kokosparfait. De foto alleen al doet ons watertanden!

Kokosparfait

Coconut Parfait p80

“Tijdens een klus in het W Hotel op de Malediven maakte de chef-kok een heerlijk en voedzaam recept, geïnspireerd op mijn boek Powerfood, Yoga & Meditatie. De kok gaf er zijn eigen lokale, typische draai aan, waardoor ik wat nieuwe tips en trucjes mee naar huis nam die ik kon uitproberen en delen. Dit ontbijtje (en bijna toetje) is zo’n heerlijke verwennerij om de dag mee te beginnen. Je hebt het snel gemaakt, al moet je wel een avond van tevoren beginnen met de voorbereiding om de parfait goed te krijgen. Geen zorg: het duurt maar een paar minuten en dan wacht je de volgende ochtend een vers ontbijtje. Ik geniet hiervan na yogasessies bij zonsopgang en het houdt me sterk tot na een duik in de oceaan of in het zwembad. Het is ook heerlijk als begin van de dag of als opfrisser in het stadse leven.”

Ingrediënten (voor 2 porties)

250 ml kokosmelk
5 el granola
4 el chiazaad
200 g verse aardbeien en blauwe bessen
1 tl vanille-extract

Zo doe je het

Meng de kokosmelk, het chiazaad en het vanille-extract.

Roer en dek af.

Zet minstens 8 uur in de koelkast.

Voeg de volgende ochtend de granola en de verse aardbeien en bessen toe.

 

Tara Stiles Kookboek voorplat 300dpi

 

Tara Stiles Kookboek |

ISBN 9789021562278 |

Prijs: € 20,- |

Kosmos Uitgevers