Origineel: creatief met chips

145

Wil je je gasten eens iets anders serveren dan een klassiek aperitiefhapje? Dan zijn de gekende knapperige aardappelschijfjes een aanrader want je kan er heel wat verrassende kanten mee op. Chipsproducent Lay’s pakt speciaal voor de feestdagen uit met de stervormige Lay’s Oven Stars Winter Edition, die  iets groter en dikker zijn en een heerlijke naturelseasoning meekregen. Uiteraard kun je ze gewoon zo eten maar ze zijn ook een prima basis voor aperitiefhapjes en heerlijk met (zelfgemaakte) dipsausjes.2.-Verpakking_Lay_s_Oven_Stars_starryHet Belgische bloggerscollectief Whynotmonday.com liet zich al inspireren door deze stervormige aardappelschijfjes en bedacht maar liefst 15 recepten en DIY-ideetjes om je eigen Starry Holiday te creëren. Enkele smaakmakers? De Mini Pizza Start en de Cheesy dip.

pizza5Laysstar

MINI PIZZA START

Ingrediënten (4 à 6 personen)
– Lay’s Oven Stars
– Tomatensaus voor pizza’s, liefst niet te lopend (vers of voorgemaakt)
– Parmezaanse kaas, geraspt & schilfers
– Gedroogde oregano
– Basilicumblaadjes (1 per minipizza)
– Bakpapier

Hoe maak je het? (Bereidingstijd: 20 min.)
– Verwarm de oven op 160° C.
– Leg de mooiste Lay’s Oven Stars op een bakplaat met wat bakpapier.
– Smeer op elke chip wat tomatensaus uit, niet te veel.
– Besprenkel de Mini Pizza’s met oregano en geraspte Parmezaanse kaas.
– Steek de Mini Pizza’s voor 10 minuten in de oven op 160° C of tot ze mooi gebakken zijn. Hou ze goed in de gaten, iedere oven is anders!
– Werk af met extra parmezaanschilfers en een blaadje basilicum. Ze zijn het lekkerst wanneer ze recht uit de oven komen, dus warm opdienen!

 

cheesedip4

CHEESY DIP

Ingrediënten (4 à 6 pers.)
– Lay’s Oven Stars
– 235 gr volle zure room
– 110 gr zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1 eetlepel limoen zest (dit komt overeen met de zest van 1 kleine limoen)
– 1 à 2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Hoe maak je het? (Bereidingstijd: 10 min.)
– Doe de zure room en geitenkaas samen in een sauspan. Voeg zout en peper toe en meng onder elkaar met een vork.
–  Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren terwijl de kaas en de room samensmelt
– Wanneer het warm en smeuïg is, na ongeveer 5 tot 7 minuten, meng je de limoenzest en bieslook eronder.
– Serveer in een warm kommetje en werk af met nog een beetje bieslook en extra limoen zest.
– Dien op met Lay’s Oven Stars, ideaal voor het aperitief.

Smakelijk!