Op 2 februari vieren we Lichtmis en dat is het perfecte excuus om je te laten verleiden door een heerlijke pannenkoek. Het ideale moment om om met drie onderstaande receptjes aan de slag te gaan.

De beginneling

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

• 250 gr. zelfrijzende bloem
• 350 ml. melk
• 2 eieren
• 2 eetlepels suiker
• 2 eetlepels olie
• 1 snufje zout
• 30 gr. cacaopoeder
Ingrediënten garnituur
• Nutella® voor de afwerking
• Rode bessen
• Cacaopoeder

 

Bereiding:

• Giet de bloem in een mengkom.
• Voeg de volledige eieren, de suiker, het zout en de olie toe.
• Voeg de helft van de melk toe en meng voorzichtig met een garde tot een homogeen beslag zonder klonten.
• Giet de rest van de melk erbij en meng.

Bakinstructies:

• Besmeer de koekenpan met boter. Gebruik hiervoor een bakborstel.
• Verwarm de pan op een hoog vuur.
• Zodra de pan heet is, giet u een pollepel met beslag uit over de pan en verspreidt u het mengsel gelijkmatig door met de pan te bewegen.
• Wanneer de pannenkoekenranden verkleuren, maakt u deze volledig los met een houten spatel.
• Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde niet langer dan een minuut.

Afwerking:

• Gebruik een lepel om de pannenkoeken te garneren met Nutella®.

2. De avonturier

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

• 200 gr. zelfrijzende bloem
• 500 ml. volle melk
• 2 eieren
• 2 eetlepels suiker
• 2 eetlepels olie
• 1 snufje zout
• 30 gr. boter
Ingrediënten garnituur
• Appels
• Mandarijnen
• Druiven
• Frambozen
• Nutella®

Bereiding:

• Giet de bloem in een mengkom.
• Voeg de volledige eieren, de suiker, het zout en de olie toe.
• Voeg de helft van de melk toe en meng voorzichtig met een garde tot een homogeen beslag zonder klonten.
• Giet de rest van de melk erbij en meng.

Bakinstructies:

• Besmeer de koekenpan met boter. Gebruik hiervoor een bakborstel.
• Verwarm de pan op een hoog vuur.
• Zodra de pan heet is, giet u een pollepel met beslag uit over de pan en verspreidt u het mengsel gelijkmatig door met de pan te bewegen.
• Wanneer de pannenkoekenranden verkleuren, maakt u deze volledig los met een houten spatel.
• Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde niet langer dan een minuut.

Afwerking:

• Snijd de appel en vorm een cirkel en twee kwartcirkels.
• Maak hiermee de snuit en de oren.
• Gebruik twee druiven als ogen.
• Snijd de mandarijnenpartjes in de lengte in twee.
• Maak hiermee de manen rond de pannenkoek.
• Gebruik de framboos voor het uiteinde van de snuit.
• Vul een spuitzak met Nutella® om de mond en de snorharen te tekenen.

De maestro

Ingrediënten voor 10 pannenkoeken:

• 250 gr. zelfrijzende bloem
• 350 ml. melk
• 2 eieren
• 2 eetlepels suiker
• 2 eetlepels olie
• 1 snufje zout
• 30 gr. cacaopoeder
Ingrediënten garnituur
• Nutella® voor de afwerking
• Rode bessen
• Cacaopoeder

Bereiding:

• Giet de bloem in een mengkom.
• Voeg de volledige eieren, de suiker, het zout en de olie toe.
• Voeg de helft van de melk toe en meng voorzichtig met een garde tot een homogeen beslag zonder klonten.
• Giet de rest van de melk erbij en meng.
• Verdeel het deeg over twee kommen en voeg 30 gr. cacaopoeder toe in één kom.
• Giet het beslag over in twee knijpflessen.

Bakinstructies:

• Besmeer de koekenpan met boter. Gebruik hiervoor een bakborstel.
• Verwarm de pan op een laag of matig vuur.
• Teken eerst de omtrek van de bloem met het cacaobeslag.
• Vul de bloem met wit beslag.
• Draai de pannenkoek om zodra het deeg niet langer vloeibaar is.

Afwerking:

• Werk de binnenkant van de bloem af met Nutella®.
• Voeg de rode bessen toe.
• Bestrooi met cacaopoeder.

Smakelijk!