Pinspiratie: zo breng je de lente in huis!

768
Spacious white room with pattern carpet, sofa and armchair

We hebben het een beetje gehad met de winter. Regen, sneeuw, wind, vrieskou: alles is al de revue gepasseerd. Wil je graag al van dat lentegevoel genieten in huis? Dan hebben wij enkele goeie tips voor jou.

1. Kussens

In de winter houden we ervan om alles zo warm en gezellig mogelijk aan te kleden. Dikke, donkere stoffen passen daar perfect bij. Maak je huis klaar voor zonnigere tijden met nieuwe stofjes. Frisse kussenslopen in de zetel en hoppa!

2. Dekens

Hoewel het nog steeds erg koud kan zijn, dus je hoeft je dekentjes zeker nog niet op te bergen. Maar vervang ze door iets meer fleurige exemplaren.

3. Groen

Breng nieuwe, groene accenten aan in je huis. Gebruik kleine vaasjes om bladeren of bloemen in te zetten. En schaf misschien enkele nieuwe grotere planten aan. Je interieur zal er onmiddellijk heel wat zonniger uitzien. Want met de lente, komt ook de natuur weer op gang.

4. Decoratie

Haal ook wat nieuwe decoratie in huis. Heel wat winkels hebben momenteel nieuwe collecties of ga zelf aan de slag met oude dingen.

5. Geur

In de winter houden we van zware geuren, zoals kaneel en vanille. Fris je huis op met enkele nieuwe (fruitig) geurtjes. Het zal onmiddellijk een heel ander gevoel geven in de kamer.

6. Verander het interieur

Als dat mogelijk is, verplaats dan eens je meubels. Zie het als een nieuwe start, die van de lente!

7. Bloemen

Met de lente komen ook de bloemen weer boven. Versnel dat lentegevoel door bloemen in huis aan te brengen. Dat hoeven niet alleen levende te zijn, je kan het ook in je decoratie steken of zelfs in je beddengoed.

8. Lenteschoonmaak

De minst leuke van allemaal is de lenteschoonmaak, maar het helpt je wel om van de winter af te komen. Gooi alle ballast eruit en begin opnieuw. Dag winter, hallo lente!