Niets mooier dan verzorgde lippen, gestift in een prachtige kleur die helemaal mee is met de laatste nieuwe trends. En dat is niet altijd zo eenvoudig. Lippen worden vaak vergeten bij de verzorging, maar ze zijn even belangrijk als je huid. Want mooie lippen doen je stralen en geven je een echte confidence boost!

1. Kies voor een natuurlijke lippenbalsem

Lippen moet je verzorgen met een goeie lippenbalsem, want ze drogen heel snel uit door de lucht of door er aan te likken. Het lijkt eenvoudig advies maar toch wordt het vaak vergeten. Kies voor een balsem zonder wax, want die drogen je lippen veel te snel opnieuw uit. Ga voor natuurlijke lippenbalsem, die vind je gegarandeerd in de biowinkel of in de parfumerie.

2. Vergeet jezelf niet te hydrateren

Je moet je lippen hydrateren met lippenbalsem om kloofjes en velletjes tegen te gaan, maar je mag ook niet vergeten dat veel van je verzorging van binnenin komt, dus jij moet ook jezelf hydrateren. Drink dus veel water, iets wat heel goed is voor je gezondheid én je lippen.

3. Scrubben maar!

Zoals je elk deel van je huid kan scrubben, kan dat ook doen met je lippen. Je verwijdert zo dode huid en zorgt voor een beter bloeddoorstroming, want meteen kleur geeft aan je lippen. Je kan dit doen door met een tandenborstel cirkelvormige bewegingen te maken over je lippen of je kan gaan voor een suikerscrub. Je kan die helemaal zelf maken met suiker, honing en olijfolie.

4. Bescherm je lippen tegen zonlicht

Zonlicht is nefast voor je lippen. Het droogt je lippen uit en kan lelijke letsels veroorzaken. Daarom bescherm je het best je lippen tegen de zon, ook in de herfst en de winter. Daarvoor kies je het best voor een balsem of een lipstick met UV-filter.

5. Niet bijten, niet likken

Een simpele regel maar het wordt vaak vergeten: niet op je lippen bijten en niet aan je lippen likken. En zeker niet aan velletjes op je lippen trekken, want dat veroorzaakt wondjes en krijg je gekorste lippen.

Als je onze tips volgt, dan heb je prachtige lippen en kan je je helemaal laten gaan in de nieuwste lipsticktrends voor deze herfst en winter. Wat zien we op de catwalk?

  • Lip stains: uitgeveegde lipstick of lipstick aangebracht in vlekken. Een gewaagde trend voor wie graag buiten de lijntjes kleurt.
  • Gloss is back: lipgloss heeft zijn glans nog niet verloren en is nog steeds hot.
  • Wine lips: wijnrood is de kleur van deze winter. Het wordt gecombineerd met donkere ogen voor een dramatische look en met naturele make-up voor een zachte look.
  • Nude lips: nude was er in allerlei tinten, van caramel tot beige, maar steeds met een matte finish. Hou je je lippen nude, dan kan je in je oogmake-up all the way gaan.
  • Classic red: Het is een klassieker, maar wat voor één! Rode lippen waren opvallend aanwezig op de catwalk en geven elke look een klassevolle uitstraling.

Haal je inspiratie uit deze prachtige looks en shine!