Hoge temperaturen en dus zorg je maar dat je make-up summerproof blijft. Uitlopende eyeliner of smeltende foundation is wel het laatste wat je nodig hebt om er stralend uit te zien in de zon. Ziehier 8 tips waarmee ook je make-up de warme dagen overleeft.

Jawel, er worden weer warme temperaturen aangekondigd en daar zijn wij blij om: hier met dat eindeloos zomergevoel! En hoewel we op warme dagen liever make-uploos door het leven stappen (lees : 6 tips voor een natuurlijke look) zijn er soms momenten waarop je wél naar make-up grijpt, ook al stijgt het kwik naar ongekende hoogtes. Misschien moet je naar een bruiloftsfeest, of je hebt een belangrijke meeting op het werk, of misschien heb je gewoon zin in make-up, hitte of niet.  Probeer dan volgende tips maar even uit.

Colorful portrait of young attractive woman by the swimming pool

1. Gebruik een luchtige dagcrème die goed hydrateert

Tijdens de zomer mag je dagcrème gerust wat lichter zijn dan tijdens de winter, maar let er vooral op dat deze goed hydraterend is. De zon (en airco binnen) droogt je huis immers vlugger uit.

2. Gebruik een primer

Met een goede primer kan je op een terrasje zitten zweten zonder dat de make-up van je gezicht er afsmelt. Met een primer breng je een laagje aan tussen de huid en de make-up; dit laagje zorgt ervoor dat je foundation er vlekkeloos uitziet, voorkomt dat je gezicht gaat glimmen en het bezorgt je een gladde huid. Je hoeft de primer overigens niet op je volledige gezicht te gebruiken maar op die plaatsen waar je make-up het vlugst verdwijnt, zoals op de T-zone.

3. Waterproof make-up

Als je van plan bent om naar het strand te gaan, draag dan waterproof make-up, zoals een waterproof mascara of een waterproof eyelinerpotlood.

4. Dunne lagen

Een hele lichte foundation is aangenamer om dragen dan een dekkend exemplaar. Kies in elk geval voor een matterend exemplaar, om glimmen tegen te gaan. Nog beter is een BB-cream: deze  is niet alleen luchtiger van textuur maar geeft ook een egaliserende dekking en laat je huid ademen.  Het smeert erg gemakkelijk open en bevat bovendien een SPF (beschermingsfactor) zodat je huid goed beschermd blijft tegen de zon.

5. Mooie glans

Breng een vleugje bronzer aan voor die extra zomerse toets. De fijne glitters die erin verwerkt zijn, zorgen voor een warme gloed en sexy look.

6. Verzorgde lippen

Om te vermijden dat je lippen uitdrogen, vervang je je lipstick best door een gekleurde lippenbalsem of een glossy lipstain. Zo heb je veel minder last van kloofjes of scheurtjes. Met een lipstain vervaagt de kleur niet en blijven je lippen mooi glanzend voor een lange tijd.

7. Verkoelende spray

Een hydraterende spray voorziet de huid van vocht en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Gewoon even over je gezicht sprayen en klaar. Voor extra verfrissing kan je  de spray even in de koelkast zetten.

8. Koel bewaren

In de volle zon kan make-up smelten en vermindert de kwaliteit ervan. Laat cosmetica niet in je warme auto liggen of in je handtas als die in de volle zon staat. Bewaar ze op een koele en donkere plek.