Klein en onweerstaanbaar zijn ze, de zoete en hartige hapjes. Ze vormen het perfecte partyfood voor elk feestje of een verwennerij in kleine kring: lekker en aantrekkelijk. Uit het heerlijke kookboek Mini Mania kozen we voor deze minitortilla’s die klein zijn qua formaat maar maximaal van smaak.

tortillas

Dit heb je nodig

3 tarwetorilla’s van 25 cm doorsnede – 5 dl kippenbouillon – 200 g kipfilet – 6 gepelde, gekookte biologische garnalen (diepvries of viswinkel) – 3 limoenen – 1 rijpe avocado – 1 vleestomaat – 5 kleine jalapeno’s in verschillende kleuren – 1 blikje zwarte bonen – 2 el olijfolie – zout – peper – 4 el gekookte maiskorrels – zuur ingelegde groeten – 1 bosje bieslook – chilisaus (optioneel)

Zo maak je het

Breng de bouillon aan de kook en laat de kipfilet 10 minuten sudderen. Neem de kip uit de pan en laat hem afgedekt afkoelen. Snijd in stukjes. Snijd de garnalen in stukjes. Pers de limoenen uit. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes, druppel de helft van het limoensap erover. Snijd de tomaat in plakjes en kleine stukjes. Snijd de jalapeno’s in ringen. Spoel de bonen af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef. Pureer 100 gram bonen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Steek rondjes van 7 cm uit de tortilla’s. Verwarm ze aan beide kanten in een anti-aanbakpan zodat ze zacht en vormbaar worden. Doe ze meteen in aluminiumfolie en wikkel ze in een theedoek.

Leg de minitortilla’s om te vullen afzonderlijk op een bord. Leg steeds wat vulling in het midden en laat de rand vrij. Vul ze eerst met 1 theelepel bonenpuree, dan avocado, tomaat, jalapeno, maiskorrel, zwarte bonen, zure groenten en afwisselend kip of garnalen. Sla de onderkant over de vulling en bind het geheel vast met een stengel bieslook. Druppel er desgewenst chilisaus over.

Uit: Mini Mania van Ilse Köning, Clara Monti, Inge Prader. Richtprijs: 19,99 euro. Uitgegeven bij Van Halewyck