Wellicht loop je op dit moment met een dikke jas en trui rond, maar wedden dat het in je hoofd al volop lente is en dat je niet kunt wachten om de nieuwe modetrends uit te proberen? Goed nieuws: combineer de nieuwe trends met de warme spullen die nu in je kleerkast hangen, en je bent al helemaal up-to-date met het nieuwe seizoen.

1. De bloemetjesjurk, versie 1970

Bloemetjesjurken zullen er altijd zijn, alleen durft de samenstelling van het ‘boeket’ jaar na jaar wel veranderen. Komend seizoen zullen bloemenpatronen uit de jaren 70 furore maken. Denk vooral: het bloemetjesbehangpapier uit de jaren 70. En dat waren grote, ronde bloemen in bruin, beige, blauw en groen.

2. T-shirts met een boodschap, een label of een rockband

Hadden we tijdens de winter behoorlijk wat leeswerk met jassen en sweaters die allerhande boodschappen en slogans verkondigden, dan wordt die taak straks overgenomen door het T-shirt met een boodschap op. Handig om te zeggen wat je te zeggen hebt, en niemand die je iets kwalijk neemt want het is ‘in de mode’. Dit seizoen krijgen ze ook gezelschap van de shirts met modelabel en het goeie ouwe rockshirt.

🔝 A photo posted by Matt Dislive (@matthewdislive) on

3. Fuchsia, rood en roze

Volgens Pantone is het trendkleur van 2017 een soort natuurgroen, maar wij zagen op de internationale catwalks toch vooral een fel fuchsia-roze voorbij tippelen. Zacht pastelroze kan natuurlijk ook nog steeds en ook rood (al dan niet in combinatie met roze) is een topper.

When feminine silhouettes and the finest fabrics combine, magic happens. #SpringSummer2017 A photo posted by Valentino (@maisonvalentino) on

4. Verbouwde kledingstukken

Echt, het lijkt alsof je zelf van een hemd een rok hebt proberen maken of dat je voor die tweede mouw aan dat jurkje net wat stof te kort kwam, maar dat is dus inderdaad de bedoeling. Kledingstukken die niet ‘af’ lijken dus. Moet kunnen.

Postcard from NYC 💌 #cihuah #cihuahwomen #nyc 📷 @fernandopazphoto

A photo posted by CIHUAH (@cihuah) on

5. Het mini-tasje

Vinden we persoonlijk niet de meest handige trend maar het dook wel in heel veel collecties op, dus veel kans dat jij er straks ook mee rondloopt. Het mini-tasje beleeft hoogdagen en de regel is: hoe kleiner hoe beter. Op welke manier je er daar evenwel nog je smartphone in kwijt kunt, is ons compleet een raadsel.

6. Eindeloze mouwen

Jawel, als je een trui of bloes draagt met mouwen die veel te lang zijn, dan doe je precies wat de mode voorschrijft. Mouwen waar geen einde aan lijkt te komen, eventueel met ruffels en strikjes om het effect nog te versterken, zullen we heel vaak zien. En niemand die zal vermoeden dat je korte armen hebt. Je bent gewoon heel erg hip. Ook opgeblazen mouwen, mouwen met franjes en alles wat je maar kunt bedenken: als alle aandacht naar je mouwen gaat, dan zit je goed.

Turn the volume up! ✨ No me canso de las prendas voluminosas ✨ #notsoblonde #leonaonthego

A photo posted by Not So Blonde (@notsoblondeblog) on