Voor echte lekkerbekken: heerlijke tiramisu met Nutella!

Nutella, ’s werelds meest beroemde hazelnootpasta, bestaat 50 jaar en dat vraagt om een lekker receptje. Wat dacht je van tiramisu met Nutella? Wij hebben het dessert geproefd en het is waanzinnig lekker. Zeker proberen dus!

Nutella ontstond in een  Italiaanse familie van ambachtelijke chocolatiers. Vandaag vind je hem bij miljoenen gezinnen wereldwijd. Hij prijkt namelijk op ontelbare
ontbijttafels. De cijfers van Nutella zijn dan ook duizelingwekkend. Elke 2,5 seconden wordt ergens een pot Nutellaverkocht. Terwijl maar elke 3 seconden een mens geboren wordt!  Nutella is te koop in 160 landen. In totaal worden jaarlijks 750 miljoen potten Nutella gegeten!

Wij vinden Nutella overheerlijk op een gewone boterham, en ook deze tiramisu is om duimen en vingers bij af te likken. Aan de slag!

De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten, daarna hoort de tiramisu 3 tot 4 uur in de koelkast.

Dit heb je nodig voor 4 tot6 porties:

• 100 g lange vingers
• Fijngeraspte schil van een
biocitroen
• 30 cl koude koffie
• 300 g mascarpone
• 50 g Nutella
• 50 g melkchocolade
• 3 eieren
• 1 snuifje zout
• 80 g poedersuiker
• 40 g bittere cacaopoeder
• 20 g gekaramelliseerde brésiliennenootjes

Zo maak je het:

1- Klop de eierdooiers en de suiker tot het mengsel wit wordt.
2- Voeg de mascarpone en de geraspte schil toe. Meng goed.
3- Laat de Nutella au bain-marie zacht worden, voeg de stukjes chocolade toe. Roer tot je een zacht mengsel krijgt.
4- Klop het eiwit tot sneeuw samen met het zout en roer het door het chocolademengsel.
5- Doop de koekjes in de koffie en bedek er de bodem van de 4 glazen mee.
6- Leg daarbovenop een laag mascarpone, dan een laag Nutella en vervolgens nog een laag mascarpone. Bestrooi met cacaopoeder en brésiliennenootjes.
7- Laat 3 à 4 uur rusten in de koelkast.

 

www.nutella.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier