Overnachten

38

30 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar Amsterdam!

Slapen? Nu al? Volgens onze gelegenheidsgids Afrodite Trevlopoulos is origineel slapen en dutten in Amsterdam geen enkel probleem.

home

Waar vinden we de mooiste hotels?
The College Hotel en het Conservatorium Hotel zijn twee hotels waar ik heen moest voor het werk. Ze zijn prachtig, maar heel verschillend. The College Hotel is heel antiek, houten vloeren en muren, hoge plafonds en lusters. De kamers heb ik zelf nog niet gezien, maar ze schijnen prachtig te zijn. Het Conservatorium Hotel is eerder modern, veel zwart maar heeft ook veel open ruimtes. Er zijn ook winkels in het hotel en er is ook een heel chique restaurant.

Hoe vinden we budget hotels?
Je kunt eigenlijk best via air bnb of Wimdu.nl iets zoeken. Hotels zijn zo passé. Je huurt beter gewoon een Amsterdams huisje! Veel leuker en het maakt de ervaring alleen maar beter. Ja, je moet dan wel buitenshuis gaan ontbijten, maar dat vind ik precies wel leuker dan in een hotel.

Welke manier van overnachten is volgens jou het best?
In een echt herenhuis! Als dat te duur is, zou ik voor een hotel gaan. (lacht) En als dat te duur is, zoek dan één net buiten het centrum. Ik sliep een keer in Novotel aan RAI en daar waren trams die ons naar het centrum brachten, dus dat was best te doen.

Wat mogen we zeker niet vergeten als we op hotel gaan?
The basics: tandenborstel, tandpasta en een pyjama. Momenteel is er véél wind in Amsterdam dus het kan fris zijn. Neem best een sjaaltje mee!

Morgen nog een laaste lading Amsterdamse tips!