Zelf maken: drie heerlijke en feestelijke pastarecepten

1134

Wat eten we vanavond? Pasta natuurlijk! Van Barilla kregen we drie overheerlijke pastarecepten die zo feestelijk zijn dat we ze meteen ook in ons eindejaarsmenu opgenomen hebben.

Orecchiette met zalm, venkel en sinaasappel

 

Orecchiette-au-saumon_-fenouil-et-orange

Dit heb je nodig:

200 gr Barilla orecchiette, 1 venkelknol, 2 perssinaasappelen, 2 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 el poedersuiker, 10 g boter, 2 plakjes gerookte zalm, 1/2 tuiltje dille, zout en peper

Zo maak je het:

1. Snijd de groene stelen van de venkelknol. Snijd de knol in vieren en verwijder de harde kern. Rasp de schil van een halve sinaasappel. Pers de 2 sinaasappelen uit en vang het sap op.

2. Roerbak de venkel 5 minuten in een braadpan met de olijfolie. Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe, samen met de witte wijnazijn en de poedersuiker. Breng aan de kook zonder deksel: het vocht moet inkoken tot 1/3 en de venkel moet karamelliseren. Voeg de boter toe zodra het vocht is ingedikt. Roer om en zet opzij.

3. Breng 2 l water aan de kook met 14 g zout terwijl de venkel karamelliseert. Voeg de orecchiette toe en laat 12 minuten koken. Roer af en toe om.

4. Laat de pasta uitlekken. Voeg de venkel en de saus toe. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes. Garneer de pasta met de zalmreepjes en de dille en dien meteen op.

 

Spaghettoni met pesto alla genovese en garnalen

Barrilla 159

 

Dit heb je nodig:

350 g Barilla spaghettoni, 300 g garnalen, 1/2 knoflookteentjes, 1 takje tijm, 40 g fijngeraspte schapenkaas, 30 g pijnboompitten, zout, peper van de molen.

Voor de pesto: 1 dl extra vierge olijfolie, 80 g basilicumblaadjes, 40 g schapenkaas, 1/2 geplet knoflookteentje.

Zo maak je het:

1. Doe de garnalen met de tijm en het halve knoflookteentje in een braadpan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 2 minuten.

2. Kook de Barilla spaghettoni 11 minuten in flink gezouten kokend water.

3. Pesto: doe alle ingrediënten samen met de olijfolie in de mengkom van de mixer. Mix het mengsel, maar laat het geheel niet te warm worden: de saus moet lekker romig blijven. Zet de saus opzij in de koelkast.

4. Laat de pasta uitlekken maar bewaar nog een beetje kookvocht.

5. Doe de pasta in de braadpan met de garnalen. Meng goed door elkaar en haal van het vuur.

6. Verwijder het takje tijm en het knoflookteentje.

7. Voeg de pesto toe en meng door de pasta. Indien nodig mag je het resterende kookvocht toevoegen voor een romiger resultaat.

8. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte schapenkaas. Garneer met de pijnboompitten en dien op.

 

Capellini met zeebaars

Barrilla 166

 

Dit heb je nodig:

350 g Barilla capellini, 250 g zeebaarsfilet (ontveld en in stukjes, 1 takje venkel met bloemknoppen, fijngehakt, 4 ansjovisfilet, 3 knoflookteentjes, 3 el geroosterde hazelnoten, 1 grote kop gemalen broodkruim of paneermeel, 4 el extra vierge olijfolie, zout

Zo maak je het:

1. Verhit de olijfolie in een braadpan samen met de geplette knoflookteentjes en de ansjovisfilets.

2. Laat 1 minuut bakken op een zacht vuur en haal de knoflookteentjes uit de pan.

3. Voeg het broodkruim of paneermeel en de hazelnoten toe en laat bruinen.

4. Voeg de stukjes zeebaars en het fijngehakte venkeltakje toe en laat 3 minuten bakken.

5. Kook de Barilla capellini gedurende 3 minuten in flink gezouten kokend water.

6. Laat de pasta uitlekken. Doe de capellini in de braadpan met de vis en meng goed door elkaar.

7. Verdeel de pasta over de borden en dien op.

 

Over Barilla:

Barilla is ontstaan in Parma, in een kleine bakkerij die zich specialiseerde in brood en deegwaren. Vandaag heeft het familiebedrijf meer dan 135 jaar ervaring in de productie van deegwaren en staat het wereldwijd op nummer één.