Heb je tijdens je vakantie een wondermooi strand ontdekt maar wil je ondanks die perfecte setting niet op de foto want je wil liever niet in bikini vereeuwigd worden? Of je verstopt je angstvallig achter een groot strandlaken tijdens het nemen van die geweldige groepsselfie? Alle begrip: zelf gaan we heel hard lopen als we in bikini op de foto moeten. Maar: zoveel gêne is nergens voor nodig want met een paar slimme tips & tricks sta je wél stralend op die bikinifoto.

Wij sprokkelden de beste tips bijeen voor de perfecte bikini-foto, en dit zijn ze:

1. Kies je bikini of badpak met zorg

Alles begint al met de juiste bikini of badpak: draag een model dat perfect bij jou past en waar je je comfortabel in voelt. De zoektocht naar de juiste strandkledij kan moeilijk zijn, maar geloof ons: er is een badpak of bikini voor elk lichaamstype.

iStock_71776239_MEDIUM

2. Draag accessoires

Een zonnehoed, een strandbal, een snorkelbril of zelfs een kleurrijke cocktail… iets vasthouden zorgt ervoor dat je tenminste iets te doen hebt, in plaats van ongemakkelijk wat te staan draaien en je geen raad te weten met je handen.

3. Draai je heupen een beetje opzij.

Raar maar waar: zo lijkt het alsof je slanker bent en strakkere buikspieren hebt. Eén heup lichtjes vooruitsteken is dus de boodschap.

4. Hou je armen ontspannen

Laat je armen rustig langs je lichaam hangen, eventueel met een hand losjes op je heup geplaatst. Onzeker over je buikje? Bedek je buik losjes met een arm, hou de pose wel natuurlijk. Je kunt je armen ook vrolijk in de lucht steken, dat zorgt voor een platter buikje. (of zie tip 2: zorg voor een accessoire om de boel wat te bedekken).

5. Steek je kont een beetje uit

Zo creëer je een mooie welving én sta je niet statisch op de foto.

6. Sta op je tenen

Je benen lijken langer en gespierder, én je buik platter.

7. Recht je schouders

Hou ze zelfs iets naar achteren: je houding is gewoon mooier en je boezem komt beter uit.

8. Oefen je pose

Eentje om thuis uit te proberen: trek je badpak of bikini aan en oefen je pose voor de spiegel. Je zal vlug merken welke jouw fotogenieke kant is.

9. Ga liggen

Al liggend kun je heel wat verbergen (liggend op je buik is er bijvoorbeeld de meest ‘veilige’ foto) maar let op je benen. Lig je op je rug, hou dan één been geplooid. Lig je op je buik, dan kun je eventueel vrolijk de beentjes laten wiebelen in de lucht of een luchtzoentje richting camera sturen.

iStock_91114057_MEDIUM

10. Neem foto’s bij zonsopgang of zonsondergang

Dan is het licht veel mooier en sta je ook ‘zachter’ op de foto. Het harde zonlicht over de middag is sowieso te vermijden.

iStock_91633089_MEDIUM

Succes!