De lente is momenteel (voor eventjes) in het land. Ziet jouw interieur er echter nog wat winters uit? Fleur het dan op en breng de lente naar binnen.

1. Kies voor kleur

De kleur van het jaar is ‘Greenery’ van Pantone. Een groene kleur die dus perfect past bij de lente. De natuur begint weer z’n groene kant te laten zien, dus laat het ook in je interieur stralen. Wie niet direct zin heeft om met verfborstels aan de slag te gaan, kan bijvoorbeeld accessoires in Greenery aanschaffen.
1

Haymes Colour Forecast 2014. Styled by Ruth Welsby, Photography by Martina Gemmola. 3

Heb je liever geen groen, dan kan je kiezen voor een ander kleur (of kleuren). Geel, roze, blauw… Zolang jij het maar mooi en vrolijk vindt, is alles goed!

2. Decoreer

Leuke bloempotjes, zomerse foto’s, als het maar vrolijk is. Haal het in huis en zie hoe je interieur er in een wip veel zonniger uitziet. Je kan ook aan de slag gaan met andere kussens of een nieuw tapijt.

4 6 7 8
3. Laat het licht binnen

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden houden we graag de ramen en gordijnen dicht. Zo blijft de warmte (en gezelligheid) lekker binnen. Van zodra het zonniger wordt, is het een goed idee om al dat licht binnen te laten. Licht en zon hebben veel invloed op onze gemoedstoestand. Dus als het er eindelijk is, haal je er best zoveel mogelijk van in huis.

9 10

4. Breng leven in huis

Een andere manier om de lente in huis te halen, is met bloemen en planten. Terwijl buiten hier en daar nieuwe bloemetjes boven de grond komen piepen, kan je ze al een plaatsje geven in huis. Je kan kiezen voor een boeket die even blijft, of voor planten in een pot. Dat kies je natuurlijk zelf naargelang hoeveel werk je over hebt voor ze.

11 12 13 14
5. Richt je tuin of terras in

Heb je een tuin, een balkon of een vensterbank? Dan kan je ook daar een heerlijk lentegevoel creëren. Zet een bloempot voor het raam of ga aan de slag met nieuwe planten. Wie graag buiten zit, kan het buiten ook al lenteproof maken door de tuinstoelen boven te halen. Komt de zon dan eens piepen, kan je onmiddellijk buiten gaan zitten en helemaal relaxen.

15 16