Koken met bier, – en dan bedoelen we ín het gerecht, en niet in je hand – het klinkt gewaagd! Smartmat ontwikkelde voor Liefmans twee gerechten met daarin Liefmans Yell’Oh, want bier heeft niet enkel een glansrol in een klassieke stoverij. Je kan het ook laten schitteren in een sabayon, cheescake, pannenkoeken of wat dacht van je zelfs van een Thaise curry? Hieronder vind je de recepten voor een ‘Thaise Yell’Oh curry met kip en ananas’ én ‘pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekarameliseerde ananas’. Smakelijk! Of moeten we zeggen: Santé!

Thaise Yell’Oh curry met kip en ananas

Dit heb je nodig: 

1/2 ananas
2 rode paprika’s
1 bussel lente-ui
1 paksoi
600 g kipfilet
250 g eiernoedels
50 g gele currypasta
400 g kokosmelk
125 ml Liefmans Yell’Oh
1 pakje basilicum
Neutrale olie
Zout en zwarte peper
1 geperst teentje knoflook

Zo maak je het:

1. Schil de ananas en snijd hem in blokjes van 1,5 cm. Snijd de paprika in blokjes van 1 cm breed. Snipper de ui fijn. Snijd de paksoi in repen van 1 cm breed.
2. Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm breed. Verhit een scheutje neutrale olie in een wokpan en roerbak de kipfilet 5 minuten op hoog vuur. Voeg de gele ui, de paprikablokjes, de paksoi en de knoflook toe aan de kip en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur.
3. Bereid ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze onder koud water om het gaarproces te stoppen.
4. Blus de kip met de kokosmelk en de Liefmans Yell’Oh. Voeg de ananasblokjes, de gele currypasta en de noedels toe en schep alles goed onder elkaar. Proef en kruid naar smaak met zout en peper.
5. Snipper de basilicum fijn.
6. Schep de noedels op de borden en bestrooi met de basilicum. Smakelijk!

Pancakes met Liefmans Yell’Oh en gekarameliseerde ananas

Dit heb je nodig:

140g zelfrijzend bakmeel
1 ei
250 ml Liefmans Yell’Oh
50 g cashewnoten
2 el kokosrasp
1 ananas
1 limoen
200 g Griekse yoghurt
Neutrale olie
Snuifje zout
1 kl vloeibare honing

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 150° C.
2. Pancakes: Zeef het meel boven een grote kom. Voeg het ei, de Liefmans Yell’Oh en een snuifje zout toe. Meng kort, er mogen nog klontertjes zichtbaar zijn. Verhit een scheutje neutrale olie in een pan (laat de pan goed heet worden) en bak een kleine pollepel van het beslag tot een pancake op middelhoog vuur. Als er bubbeltjes aan het oppervlak komen, draai je de pancake om. Herhaal met de rest van het beslag. Stapel de pancakes op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.
3. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak ze in kleine stukjes en meng met de kokosrasp zet opzij.
4. Ananas: Schil de ananas en snijd hem in dobbelsteentjes van 1 cm. Bak de ananasblokjes 5-10 minuten een pan zonder vetstof op middelhoog vuur. De ananas zal karameliseren. Roer regelmatig om.
5. Rasp de schil van de limoen en meng de zeste met de Griekse yoghurt en de vloeibare honing.
6. Leg op elk bord 2 pancakes, schep er een portie gekarameliseerde ananasbokjes op en een toefje yoghurt. Bestrooi met het cashew-kokosmengsel.

Liefmans Yell’Oh is een verfrissend en eigenzinnig apéro-bier met een stevige, fruity bite en een gedurfde mix van ananas, appel, limoen, vlierbloesem en basilicum. Maak hem extra onweerstaanbaar en serveer hem on the rocks – met ijs dus!