Zin om een origineel recept te maken met alle chocolade konijnen, kippen of eieren die nog overblijven na dit Paasweekend? Van Miele kregen wij 2 heerlijke tips om ze te verwerken tot een verrassend chocoladedessert: eentje in de stoomoven en het andere op een inductieplaat. En allebei super lekker!

 

Gestoomd chocoladegebak

stoomcake

Dit heb je nodig:

  • 200g chocolade paaseieren, puur
  • 100g boter
  • 4 eieren
  • 100g fijne suiker

Zo maak je het:

  • Breek de paaseieren in stukken.
  • Smelt de boter samen met de chocoladestukken gedurende 3 minuten op 100°C, in een stoomovenpan zonder gaatjes, in de Miele stoomoven.
  • Klop de eieren en de fijne suiker tot een smeuïge massa.
  • Meng het boter-chocolademengsel goed na het stomen.
  • Meng het chocolademengsel met het eiermengsel tot een homogene massa.
  • Giet het beslag in een platte porseleinen stoomovenschaal. Dek af met hittebestendige folie.
  • Stoom het beslag gedurende 8 min. op 120°C in de Miele steamer of gedurende 24 min. op 100°C in de Miele stoomoven .
  • Serveer met heerlijk vers fruit of een romige bolletje ijs.

Chocolade met studentenhaver

Studentenhaver-met-chocolade

Dit heb je nodig:

  • 400 g gebroken chocolade paaseieren
  • 200 g ongezouten notenmix en/of gedroogde vruchten
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 tl grof zeezout

Zo maak je het:

  • Meng de specerijen.
  • Hak de noten en vruchten grof tot de gewenste grootte.
  • Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie op het Miele kookvlak.
  • Laat ze rustig smelten tot de chocolade gesmolten is en mooi blinkt. Neem van het vuur.
  • Voeg de overbleven chocolade bij de gesmolten chocolade en meng goed.
  • Voeg een beetje van de specerijen toe aan de chocolade en proef. Voeg eventueel meer specerijen toe naar smaak. De bedoeling is dat je een smaakbom met een ‘kick’ op het einde krijgt.
  • Meng een stuk van de noten en vruchten onder de chocolade.
  • Stort de chocolade op een ovenplaat met bakpapiertje uit. Strijk open tot een mooi effen vlak.
  • Bestrooi met de rest van de noten, vruchten en eventueel specerijen.
  • Laat de chocolade rustig opstijven in een koele ruimte. Breek nadien in porties

Bron: Miele