Heerlijk, zomers én vegan: appel- en aspergesalade (recept)

973

Plantaardig eten is een echte way of life aan het worden. In haar nieuwste boek bundelt Kyra de Vreeze, een ware chef-kok onder de vegans, de leukste vegan-gerechtjes. Wij delen graag onze favoriet: een heerlijk slaatje met appel en asperge. Njam!

Vegan_VREEZE_recepten_Pagina_17_Afbeelding_0001Ingrediënten voor 2 porties (of 4 bijgerechten)

Salade
200 g groene aspergetoppen
200 g courgette, in linten
200 g appel, in linten
40 g geroosterde amandelen

Dressing
4 el witte amandelpasta
100 ml sinaasappel-, mandarijn- of citroensap
zeezout en zwarte peper naar smaak

Zo maak je het (bereidingstijd: 20 minuten)

– Blancheer de aspergetoppen gedurende 5 minuten in heet water.
– Grill de courgette en appel in een droge grillpan.
– Maak met een staafmixer een romige dressing van de amandelpasta, het sinaasappelsap, de zwarte peper en het zeezout.
– Giet de asperges af, voeg courgette en appel toe en besprenkel met dressing.
– Hak de geroosterde amandelen en verdeel ze over de porties.
– Serveer.
TIP: Zijn asperges niet in het seizoen? Dan kun je in plaats daarvan ook gestoomde spruitjes of sperziebonen gebruiken.

9789021565057 Vegan - 3d

 

Kyra De Vreeze (36) is natuurgeneeskundig therapeut, chef en foodfotograaf. Ze schrijft en fotografeert voor verschillende tijdschriften, ontwikkelt plantaardige recepten, werkt samen met bekende (inter)nationale food- en lifestyle-brands en blogt op www.kyraskitchen.com.

 VEGAN.; De favoriete recepten uit Kyra’s Kitchen | € 17,99 | Gebonden | 128 pagina’s | ISBN 9789021565057 | ISBN e-book 9789021565064 (€ 10,99). Uit bij bij Kosmos Uitgevers vanaf 9 mei.