Ruitjes zijn helemaal terug! Dit najaar kan je er niet naast kijken. Er werd door verschillende designers dankbaar gebruik van gemaakt op de catwalk. Maar hoe draag je deze trend zonder er te braaf of als een clown bij te lopen? Deze vier tips helpen je alvast op weg om je outfit helemaal fashionproof te maken.

1.  Go oversized

Het is al een tijdje hot om oversized te gaan in je outfit. Dus met de ruitjes is het niet anders. Vooral de grote jassen met kleurrijke ruitjes werden gespot door streetbloggers tijdens fashion week in Parijs en Londen. Combineer dit statement piece met een baggy jeans en de superhippe witte laarsjes.

2. Ruitjes all the way

Ruiten combineren met ruitjes is altijd een beetje tricky, maar wel heel cool. Je kan kiezen voor een blazer en broek in dezelfde print, een klassieker. Je maakt je outfit hipper met de juiste edgy accessoires en heel wat attitude!

3. Back to the nineties

Mocht je er nog aan twijfelen, de jaren negentig zijn helemaal terug dit najaar. En daarmee ook de typische grunge-outfit met het onmisbare rode geruite hemd. Maar we zien de rode ruit ook terugkomen in broeken voor een gedurfde outfit. Hou je het liever simpel, combineer het dan met een stoer lederen jasje en zwarte boots.

4. Keep it simple

Is dit allemaal een beetje te veel voor jou, maar wil je toch helemaal on trend zijn? Hou het dan simpel met een rokje  of een broek in gekleurde ruitjes met een oversized trui. Wedden dat dit je go-to outfit wordt voor dit najaar?