Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater, en/of verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Speciaal voor Oil&Vinegar heeft Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, haar favoriete azijnen gebruikt voor het creëren van lekkere én originele cocktails.

1. MRS. MILLER SHRUB

Splash in glass of green alcoholic cocktail

Deze shrub is vernoemd naar Anistatia Miller. Zij is de echtgenote van Jared Brown, de bedenker van de Sipsmith gin. Het is dan ook niet toevallig dat er gin in dit recept zit! Dit echtpaar woont even buiten Londen. Ze verbouwen daar zelf diverse soorten fruit, groenten en kruiden om verse cocktails mee te maken.

Dit heb je nodig:

  • 45ml Gin 20 ml Vlierbloesem-appel- limoenazijn (bij O&V)
  • 5 ml suikersiroop
  • 45ml tonic
  • 6 verse muntblaadjes
  • Schijfje limoen

Zo maak je het:

Mix de gin, azijn en suikersiroop. Neem een Martiniglas en giet de cocktail door een fijne zeef in het glas. Schenk vervolgens de tonic erbij en garneer met verse munt en een limoenschijfje.

2. THE MAAYAN EXPERIENCE

Deze shrub met de zoetfruitige smaak van aardbeienazijn is een heerlijke alcoholvrije dorstlesser! Echte zoetekauwen voegen naar smaak nog wat suikersiroop toe, maar dankzij de rijke hoeveelheid natuurlijke fruitsuikers is dat geen must.

taill

Dit heb je nodig:

  • 120 ml gemberbier (ginger ale)
  • 10 ml granaatappelazijn (bij O&V)
  • 5 ml suikersiroop
  • Schijfje citroen
  • granaatappelpitjes
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en doe alle ingrediënten behalve de citroen en de granaatappelpitjes erin. Roer even kort door en garneer met een schijfje citroen en de granaatappelpitjes.

3. ALOHA SHRUB

Deze cocktail van kokoswater, triple sec, passievruchtazijn, wodka en ananassiroop geeft het echte tropische vakantiegevoel!

fsds

Dit heb je nodig:

  • 45 ml wodka
  • 45ml kokoswater
  • 10 ml triple sec
  • 20 ml passievruchtazijn (bij O&V)
  • 5 ml ananassiroop
  • sinaasappelschil
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer tot slot met een sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloempje.

Meer recepten op www.oilvinegar.com