Ook al dénk je dat je jouw huid goed verzorgt, dan nog kunnen een aantal slechte gewoontes ervoor zorgen dat al je inspanningen je huid net beschadigen. Hoog tijd dus om het anders aan te pakken.

1. Je scrubt te veel

Door de huid te scrubben haal je dode huidcellen en ander vuil weg waardoor je teint er opnieuw stralend uitziet en terug kan ‘ademen’. Scrub je echter elke dag of veel te agressief, dan kan dit gevoeligheden, puistjes en pukkels uitlokken.

Tip: Scrub niet meer dan één keer per week en gebruik een aangepast, zacht product.

 2. Je gebruikt veel producten

Dagcrèmes, nachtcrèmes, oogcrèmes, serums, BB- & CC-crèmes, primers… je bent bijna uren bezig met het smeren van producten op je huid. Dat je zo nauwgezet bezig bent met je schoonheidsroutine is bewonderenswaardig, maar je doet je huid er geen plezier mee. Een oververzadigde en vermoeide huid kan het gevolg zijn.

Tip: Kies voor een allroundproduct dat multifunctioneel is (bijvoorbeeld een getinte dagcrème mét zonnefilter, dat zijn er 3 in 1!).

3. Je eet verkeerd

Als je te weinig groenten of fruit eet, dan krijg je wellicht te weinig antioxidanten binnen. Het gevolg: je huid is onvoldoende gewapend tegen veroudering en vervuiling, met rimpels en een doffe teint als gevolg.

Tip: Gewoon gezond eten natuurlijk. Slaag je daar echt niet in, dan kunnen voedingssupplementen een oplossing zijn.

4. Je gebruikt te weinig zonnebescherming

De belangrijkste huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon, dus je hoort eigenlijk een zonnebescherming te gebruiken, ook als je niét naar het strand gaat. Schadelijke uv-stralen worden bovendien niet tegengehouden door ramen of vensters, dus ook als je bijvoorbeeld in de wagen zit, hoor je een zonnecrème te gebruiken.

Tip: Gebruik een dagcrème waarin een zonnefilter standaard verwerkt is, zo ‘zon’ je altijd veilig.

5. Je slaapt te weinig

Je huid heeft de tijd nodig om zich te herstellen van alle stress gedurende de dag. Blijf je laat op ‘s avonds, dan verkort je deze hersteltijd en blijft de huid extra beschadigd.

Tip: Vroeg in bed, of wat dacht je?

6. Je gebruikt vervuilde make-upborsteltjes

Vervuilde borsteltjes verstoppen de poriën en kunnen voor bacteriële infecties zorgen.

Tip: Was je borstels regelmatig met een zachte shampoo om ze proper te houden.