Het blijft maar zomeren en dan smaakt er niets zo lekker als de heerlijke klassieker Sangria! Je kunt deze Spaanse godendrank natuurlijk ook kant en klaar in de supermarkt kopen en er diepvriesfruit bij gooien, maar aan zelfgemaakte, verse sangria kan dit echt niet tippen. Imponeer je gasten dus voortaan met dit recept voor de allerlekkerste, traditionele, Spaanse sangria.

Dit heb je nodig:

  • 1 fles (750 ml) droge Spaanse rode wijn
  • 350 ml rum
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel
  • Extra fruit naar keuze
  • IJsblokjes

Zo maak je het:

  • Snijd de citroen, limoen en sinaasappel in dunne schijfjes en leg de schijfjes op de bodem van een grote karaf of kom.
  • Plet de schijfjes met een houten lepel zodat het sap vrijkomt.
  • Voeg de rum en de wijn toe en laat dit voor minstens twee uur in de koelkast rusten.
  • Net voor het serveren doe je nog zoveel extra fruit bij als je wilt. De regel is hoe meer, hoe beter. Welk fruit? Dat mag je zelf kiezen. Appels, perziken, mango, meloen of liever blauwe bessen? Alles mag!
  • Snijd het fruit in hapklare brokjes en meng ze door het drankje.
  • Voeg naar smaak het sinaasappelsap toe om de sangria zoeter te maken.
  • Schenk in een groot glas en werk eventueel af met een blaadje munt

Nog een extra tip: vries sinaasappelsap in als ijsblokjes zo houd je de sangria fris zonder dat de smaak waterig wordt.