Voor wie het nog niet doorhad: Tournée Minérale is begonnen. Een maand zonder alcohol, dus. En ik doe mee! Zou het moeilijk zijn? En hoe zullen anderen reageren op mijn alcoholvrije drankjes? Ik ben héél benieuwd… Santé!

8

Enkele weken geleden vroeg een vriendin of ik met haar mee wou doen aan Tournée Minérale. Ik hou van uitdagingen, dus natuurlijk zei ik ‘ja’. We zijn nu bijna een week bezig, bijna zeven alcoholvrije dagen.

De eerste dag was al meteen een ‘uitdaging‘. Samen met ‘de collega’s’ mocht ik naar een diner. En bij een diner hoort drank. Of niet? Voor mij persoonlijk hoeft er geen drank te zijn bij mijn eten. Ik zou een aperitief bestellen en soms een glas wijn. Tijdens het dineetje ‘neen’ zeggen, was dus geen moeilijke opgave. Al schrok ik er wel van hoe erg ik uit de boot viel. De hele tijd kwamen obers vragen of ik wat wijn wilde hebben. Ik voelde me een beetje een ambetanterik doordat ik telkens ‘nee’ moest antwoorden.

Maar dat alcoholvrije restaurantbezoek was voor mij dus eigenlijk niets nieuws. Waar ik meer benieuwd naar ben, is naar een avondje uit zonder drank. Lang hoefde ik niet te wachten: op dag drie had ik afgesproken met vrienden. Dat werd eerst op café gaan en daarna uitgaan. Zonder drank. De helft van ons groepje van vier dronk niet. Dus ik had een nuchtere compagnon voor de avond.

Het ‘moeilijkste’ vond ik niets drinken op café, omdat ik zin kreeg in een cocktail of een pintje. Ik heb mezelf dan maar getrakteerd op een superlekkere mocktail. Hoewel ik het omgekeerd verwacht had, was nuchter dansen helemaal niet moeilijk. Al kon dat ook liggen aan het feit dat ik iemand had die ook meedoet aan de challenge én de dansvloer mee onveilig maakte.

Toen ik thuiskwam, voelde ik me wel dronken. Onmogelijk natuurlijk, want ik had enkel een mocktail en twee Redbulls gedronken. Ik vrees dus dat die energiedrankjes géén goed idee waren, want zaterdag voelde ik me behoorlijk katerig. Redbull is dus geen alternatief voor mij tijdens Tournée Minérale!

Ziehier welke sexy cocktails zonder alcohol we wel bijzonder lekker vinden (en je kunt ze zelf maken!).

Wat is jouw favoriete non-alcoholische drankje?

Benieuwd hoe het verder verloopt met mijn Tournée Minérale? Hou dan deze deze blog in het oog!