De grote vakantie is ondertussen halfweg, maar heel wat Belgen hebben nog een reis in het vooruitzicht. Momenteel trekt een hittegolf door Europa, en hoewel wij straks kunnen genieten van wat minder extreme temperaturen, kunnen reizigers in de zuiderse landen nog lange tijd genieten van een zwoele zomer. Heb je geen hotelkamer met airco geboekt, maar trek je naar de camping? Dankzij deze tips van Vacanceselect hou je het hoofd koel in je tentje!

Check de windrichting

Als je er met je eigen tent op uittrekt, dan houd je best rekening met de windrichting bij het opzetten van je tent. Zorg dat de wind kan binnen blazen via de kant waar een gaas hangt en verlucht je tent de hele dag.

Locatie, locatie, locatie

Kies een koele plek om je tent op te zetten: bij voorkeur op een plek waar een natuurlijke kuil is of beneden in een dal. Warme lucht stijgt namelijk en de aarde houdt je tent fris.

Eigen douche

De warmte kan ook een voordeel zijn in de natuur. Leef zuinig en ecologisch op de camping en maak je eigen douche. Knutsel een lege watertank of emmer, een sproeikop of de kop van een gieter aan elkaar en hang je constructie aan een boom. Wil je je water toch iets opwarmen om een ijskoude douche te vermijden? Giet het water dan in een zwarte vuilniszak en steek de zak in de container zodat het water doorheen de dag opwarmt.

Weer zonnestralen

Reflecterende stickers op je tent zorgen ervoor dat de zonnestralen afgeweerd worden. Je tent is niet snikheet na een hele dag in de zon. Bonus: je vindt je tent snel terug als je op een camping verblijft!

(foto’s istock)