Ze zijn er weer, die heerlijke zomeravonden met vrienden, ijsjes in de zon, gin tonic op je terras… Met deze acht tips maak je er thuis een zalig zwoele zomer van.

 

1. Zorg dat je drank in huis hebt

Onverwachts vrienden op bezoek, plots zin om te barbecueën, of gewoon goesting om met je lief buiten sterren te tellen… Nog erger dan een café zonder bier is een koelkast zonder drank. Sla nu al je voorraad in en dan staat alles koel tegen dat je dorst hebt.

2. Zorg voor licht(jes)

Lampionnen in de tuin, sfeerverlichting, kaarsjes… Bij zwoele zomeravonden hoort sfeer en gezelligheid. Maak je tuin nu al gezellig! Hang desnoods je kerstversiering buiten.

3. Sit back and relax

Bereid je voor op een paar dagen heerlijk nietsdoen. Investeer in een nieuwe hangmat of heerlijke lounge-zetel en trakteer jezelf deze zomer op een paar dagen luieren, hangen en af en toe gewoon eens naar de koelkast lopen.

4. Een picknick in eigen tuin

Heb je kinderen, of ben je in een romantische bui, vlij je dan neer op een picknickdeken en organiseer een leuke picknick in de tuin. Koeltas, thermosfles, hapjes, alles erop en eraan om het buitengevoel compleet te maken.

5. Avond onder de sterren

Waarom investeer je niet in een beamer of zet je een oude tv buiten? Films kijken onder de sterren in eigen tuin. Vergeet de popcorn niet!

6. Buiten schapen tellen

En na de film, kruip je in je tent en kampeer je gewoon op je eigen gazon. Staycation for the win!

7. Organiseer een internationale avond

Spaans, Mexicaans, Braziliaans, Italiaans… een thema-avond (met aangepaste slingers, drank en menu) en je waant je even in Zuiderse oorden en moet er nog niet eens het vliegtuig voor op.

8. Pluk een veldboeket

Een zonnige ochtend en verder geen plannen? Zoek een veld bij je in de buurt en pluk een prachtig veldboeket. Zelfs op je tuintafel staan ze prachtig!

(tekst: Elise Vanhecke)