Morgen is het World Gin Day. In het kader hiervan bedacht ginexpert en toonaangevend mixoloog Tristan Stephenson drie vernieuwende receptjes met dit legendarische drankje die inspelen op de drie coolste gintrends van vandaag: gearomatiseerde gin, gincocktails met respectievelijk een laag alcoholgehalte en een kruidige twist.

1. Gin & Juice

Een op-en-top zomerse cocktail met gearomatiseerde gin.

Dit heb je nodig:
50 ml Tanqueray Flor De Sevilla – 35 ml rozepompelmoessap -25 ml koude ontbijtthee – 15 ml suikersiroop -Versieren met een sliertje sinaasappelschil -Glas: Nick & Nora-glas of coupe.

Zo maak je het:

  • Schud de Tanqueray Flor De Sevilla, het pompelmoessap, de koude thee en de suikersiroop samen in een shaker.
  • Pers de sinaasappelschil wat uit boven de cocktail, leg de schil bij in het glas en dien op.

 

2. Queen Bee

Een gincocktail met een laag alcoholgehalte, een citroenzestesmaakje en honingtoetsen.

Dit heb je nodig:
25 ml Tanqueray London Dry –10 ml honingwater –15 ml versgeperst citroensap –Aanlengen met spuitwater – Versieren met verse tijm – Glas: highball

Zo maak je het:
  • Vul het highballglas met ijsblokjes.
  • Schenk daarover de Tanqueray London Dry, het citroensap en het honingwater, en roer.
  • Vul het highballglas verder aan met meer ijs.
  • Plaats een takje verse tijm in het glas en leng aan met spuitwater. Roer de cocktail nog een keer door voor je hem opdient.

 

3. Tanqueray Cooler

Een cocktail met een kruidige toets.

Dit heb je nodig:
35 ml Tanqueray No. Ten35 ml witte vermoutKomkommer tonic waterVersier met enkele sprietjes dragon – Glas: copa

Zo maak je het:

  • Vul een copa-glas met ijs.
  • Schenk er de Tanqueray No. Ten en de vermout in.
  • Leng aan met komkommer tonic water.
  • Versier met enkele sprietjes verse dragon en roer.
  • Vul verder aan met meer ijs en dien op.