Cocktails en zomer zijn (onlo)smakelijk met elkaar verbonden. Je wil jezelf en je gasten tijdens een aperitief wel eens wat anders voorschotelen dan het gewoonlijke biertje of glaasje bubbels. Laat vrienden en familie proeven van een heerlijke mocktail of cocktail en laat hen nadien de ingrediënten raden. ‘Azijn’ zal niet hun eerste gok zijn, en dat terwijl het de cocktails o zo lekker maakt.

1. Mr. Miller Shrub

De Mr. Miller Shrub is een twist op de klassieke gin-tonic: de krachtige smaak van gin met de mildzoete smaak van vlierbloesem-appel-limoenazijn en verfijnd met tonic, muntblaadjes en limoen!

Ingrediënten

  • 45 ml gin
  • 20 ml Vlierbloesem-Appel-Limoen Azijn
  • 5 ml suikersiroop
  • 45 ml tonic
  • 6 verse muntblaadjes
  • Schijfje limoen

Bereiding

Schud de gin, azijn en suikersiroop door elkaar. Pak een martiniglas en giet de cocktail door een fijne zeef in het glas. Schenk vervolgens de tonic erbij en garneer met verse munt en een limoenschijfje.

2. The Maayan Experience

Deze cocktail met zoetfruitige smaak van aardbeienazijn is een heerlijke alcoholvrije dorstlesser! Echte zoetekauwen voegen naar smaak nog wat suikersiroop toe, maar dankzij natuurlijke fruitsuikers is dat geen must.

Ingrediënten

  • 45 ml bruiswater
  • 10 ml Aardbei Azijn
  • 5 ml suikersiroop
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • Takje basilicum
  • Aardbei
  • Fijngemalen ijs

Bereiding

Doe de basilicumblaadjes in een longdrinkglas en vermeng ze met suikersiroop en aardbeienazijn. Vul het glas daarna aan met fijngemalen ijs en voeg het bruiswater toe. Roer even kort door en garneer met een aardbei en een takje basilicum.

3. Mexican Mango

In Mexico noemen ze tequila het elixer van de goden. Giet dit in een koud glas gevuld met ijsklontjes, voeg daar de zoetfruitige smaak van mango pulpazijn aan toe met een schijfje jalapeño peper en je weet niet wat je proeft!

Ingrediënten

  • 50 ml blanco tequila
  • 20 ml Mango Pulpazijn
  • 5 ml agavesiroop
  • Schijfje verse jalapeñopeper
  • Schijfje mango
  • IJsblokjes

Bereiding

Meng alle ingrediënten – behalve de peper en mango – in een shaker gevuld met ijsblokjes. Giet vervolgens de cocktail door een fijne zeef in het glas (‘fine strain’) en garneer tot slot met een schijfje mango en jalapeñopeper.

Bron: Oil & Vinegar