Keukentips die je van je stoel zullen blazen

209

18 OKTOBER 2013 | Ben je een echte keukenprinses of juist helemaal niet? Dan zullen deze tips sowieso van pas komen in de keuken. En wedden dat je straks zegt: “Waarom had ik daar eigenlijk nog niet aan gedacht?”

  1. Heb je niet veel tijd ’s avonds of gewoon een te grote honger om 10 minuten te wachten totdat je pasta gekookt is? Laat de pasta op voorhand een paar uur weken (het gemakkelijkst is ’s nachts). De  volgende dag nog geen minuutje laten koken en klaar. Buon appetito!
  2. Zit je ook altijd te klungelen om je kiwi te pellen? Snijd gewoon de uiteinden van de kiwi eraf en gebruik dan een lepel om rondom de kiwi te gaan. (Geen plakkerige vingers meer!)
  3. Wil je snel en efficiënt je kerstomaatjes snijden? Leg ze tussen twee plastieken dekseltjes en ga er gewoon tussen met je mes. Zo kan je ze allemaal in één keer snijden en is er ook heel wat minder geknoei.
  4. Is je kaasrasp ook altijd een smeerboel? Ga er voor gebruik eens over met een boterspray. Geen plakkerige kaasresten meer. (YES!)
  5. Wil je meer sap uit je limoenen en citroenen krijgen? Leg ze dan 15 à 20 seconden in de microgolf. Die zal ervoor zorgen dat er meer sappen zullen vrijkomen.
  6. Verse frietjes? Daar zijn we als Belgen zeker vertrouwd mee. Het enige nadeel, veel werk. Je kan eigenlijk een gepelde aardappel snel en gemakkelijk in verschillende stukjes snijden door gewoon een appelsnijder te gebruiken.
  7. Ben je ook bang dat je zal stikken in de pitjes van kersen? Geen probleem, ontpit ze snel met een paperclip en dan genieten…
  8. Wil je snel je gekookte eieren pellen? Leg ze allemaal samen in een kom en schud ze rond in de pot. Zo breken de schalen sneller en zijn jouw eieren snel en gemakkelijk gepeld.  Geen verbrande vingers meer!
  9. Heel snel look pellen zonder al die tranen? Leg ze in een kom, dek ze af met een deksel en schud heel hard. En voilà, gepelde look voor iedereen.
  10. Weet je ook niet hoe je een krop ijsbergsla op een correcte manier moet snijden? Hou de ijsbergsla met de kern naar beneden in beide handen stevig vast en sla er hard mee op je snijbord. De kern zal er gewoon uitvallen.

Zo zit de vork in de steel!

Eline Denys