10 leuke dingen die je met ecocheques kan kopen

3128

Het is weer volop ecochequetijd! Maar wat moet je met deze groene cheques aanvangen? Het aanbod is sinds dit jaar fors uitgebreid. Met ecocheques kan je veel meer kopen dan je denkt! Wij hebben 10 leuke dingen uitgezocht.

1. Citytrippen

Met je ecocheques kan je treintickets kopen bij o.a. Thalys, NMBS en Eurostar. Het ideale excuus om een tripje naar Londen of Parijs te plannen!

 

2. Groen logeren

Zin in een vakantie in eigen land? Ga dan op zoek naar een toeristische infrastructuur met het label Groene Sleutel, daar kan je met ecocheques betalen.

 

3. Sodamachine

Sinds dit jaar behoort ook een sodamachine tot het groene assortiment. Ideaal om tijdens warme dagen gewoon zelf je bruisende drankjes te maken.

 

4. Vintage kledij en meubelen

Lekker duurzaam: tweedehandskledij en -meubelen kan je vanaf nu ook met ecocheques betalen. Een uniek vintagestuk betaal je dus gewoon met ecocheques!

 

5. Vakantielectuur

Nog op zoek naar enkele goede boeken voor op vakantie? Je raadt het al, ook voor tweedehandsboeken worden echocheques aanvaard.

 

6. Houten tuinmeubelen

Richt je tuin gezellig in met houten tuinmeubelen met het PEFC of FSC-label.

 

7. Coole fiets

Niet nieuw, maar wel een klassieker: de fiets! Je hoeft niet voor een standaardfiets te gaan, wat dacht je bijvoorbeeld van een coole retrofiets? Of een elektrische fiets? Ook daar kan je je ecocheques voor aanwenden.

 

8. Fiets-gps

Vorig jaar al een fiets gekocht? Dan kan je misschien een fiets-gps gebruiken. En ja hoor, ook die kan je met je groene cheques betalen!

 

9. Bio-beauty

Ook bioschoonheidsproducten hebben een plekje op het lijstje: van etherische oliën tot een zalige biologische bodycrème.

 

10. Koffie & thee

Gek van thee? Of liever een koffie? Goed nieuws! Biologische thee en koffie kunnen ook betaald worden met ecocheques.