Voor mooie beelden hoef je niet altijd ver te reizen. Ook in België zijn er heel wat fotogenieke plaatsen waarvan je je ogen uitkijkt. Onderstaande beelden en tips tonen aan dat ons land meer te bieden heeft dan je zou verwachten.

Verlaten plaatsen, adembenemende gebouwen, een stukje groen of architecturale parels. Fujifilm ging voor jou op zoek naar de meest unieke plaatsen in België waar je nog niet eerder had bij stilgestaan dat ze verbluffende beelden kunnen opleveren. Op zoek naar een leuke bezigheid deze zomer of ben je benieuwd om eigen land te (her)ontdekken? Dan kunnen onderstaande plaatsen en tips je zeker overtuigen!

 

Street art werken

Als muren nu eens konden praten… Wel, in Hasselt doen ze dat! Niet zozeer met woorden, wél met kunstwerken. Meer dan 80 muurschilderingen kleuren de straten, waardoor Hasselt zich tot op vandaag de grootste street art stad van België mag noemen. Met de street art wandel- en fietsroute ontdek je ze allemaal.

 

Architecturale parel

Van wereldberoemde klassiekers tot verborgen parels kan je in Antwerpen de Architectuurroute volgen. Met de fiets of te voet kom je op ongekende plaatsen in het stadscentrum en ontdek je heel wat nieuwe projecten. Eén ervan is het nieuwe Havenhuis, een innovatieve werkplek dat een panoramisch uitzicht biedt over de haven en de stad. Ga aan de overkant van het water staan zodat je het volledige gebouw kan fotograferen.

Heuvelland

Voor de landschapsfotografen onder ons trekken we richting het West-Vlaamse Heuvelland. Van op de Rodeberg kan je het pittoreske Loker prachtig in beeld brengen. De kerktoren met vier torentjes rijst op in deze groene oase. Bij mooi weer heb je niet alleen zicht op Loker, maar ook op Nieuwkerke en zelfs Noord-Frankrijk!

Van het groen richting de Belgische kust

Zowel de landschaps- als stadsfotograaf kan er zich ten volle uitleven. Een van de troeven van onze badstad Oostende is de Oostelijke strekdam van waarop je een schitterend uitzicht hebt op de skyline.

Imposant beeldwerk

In het Vlaams-Brabantse Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, vind je het monumentale kunstwerk ‘De Ontvoering van Europa’ van Belgische beeldhouwer Koenraad Tinel. Het opvallende kunstwerk van acht meter hoog en bijna negen meter lang komt helemaal tot zijn recht op de rustige weilanden in dit stiltegebied van Vlaanderen. De Fenicische prinses Europa, voorgesteld als een venusfiguur uit de oudheid, is een streling voor het oog en een parel om te fotograferen.

Industriële archeologie en innovatie

Dat er in Wallonië heel wat pareltjes te ontdekken vallen, is ook FUJIFILM niet ontgaan. Er prijken tal van UNESCO-sites over onze taalgrens heen die zeker een bezoekje door jou en jouw fototoestel waard zijn. Op de site van Grand-Hornu in Henegouwen tref je een voormalige kolenmijn. Vanuit verschillende hoeken kan je deze site op een bijzondere manier in beeld brengen.

Station Luik-Guillemins

De stad Luik heeft een fotograaf veel te bieden, zeker als het aankomt op zijn architecturale pareltjes. Het station Luik-Guillemins, ontworpen door de Catalaanse architect Santiago Calatrava, steekt er met kop en schouders bovenuit.

Panoramisch uitzicht

Nabij Bouillon is er nog bijzonder erfgoed van Wallonië dat je kan ontdekken, namelijk “Le Tombeau du Géant” of “Het Graf van de Reus”. Waan je even in Zwitserland en ga naar de top van de heuvel om te genieten van het panoramisch uitzicht.

De mooiste van kliffen

Mede in de lijst van Uitzonderlijk Waals Erfgoed is ‘Les Aiguilles de Chaleux”. Een kalksteenmassief waarvan de kleur varieert van parelgrijs tot zwart. Prachtig om de verschillende schakeringen op beeld vast te leggen. De mooiste kliffen van België? Die vind je hier!

De smalle straatjes van Saint-Jacques

Ontdek in de charmante stad Nijvel de oude middeleeuwse wijken of wandel tussen de kunstwerken, verspreid in het park van Dodaine. De wijk Saint-Jacques neemt je mee naar een voormalige wijk van pelgrims naar Compostela. Als stadsfotograaf kom hier je ogen te kort!