Rustig op reis in 10 apps

147

23 DECEMBER 2013 | Met de feestdagen vlak voor de deur gingen er nooit zoveel smartphones en tablets over de toonbank als afgelopen weekend. Al dat hoogtechnologisch nieuws schreeuwt natuurlijk om de allerleukste applicaties. De experts van reiszoekmachine Skyscanner selecteerden voor ons alvast de tien handigste reisapps.

Klepper
Wereldwijd een old school ansichtkaart verzenden met foto’s vanaf de smartphone kan met deze Nederlandse app. Een redelijk snelle internetverbinding is wel vereist. De app zelf is gratis, maar de kaartjes kosten €1,99 per stuk.

Evernote
Zodra de reis is geboekt, is het handig om een plek te hebben waar e-mailbevestigingen, reviews, lijstjes en aanbevelingen van vrienden kunnen worden bewaard. Evernote is een app die synchroniseert tussen verschillende apparaten en alles bewaart. Scheelt tijd en eenmaal op bestemming geen gedoe met papierwerk.

Sphere
Deze app komt het best tot zijn recht op de iPad en bevat oneindig veel sfeerbeelden van bestemmingen die 360 graden zijn gefotografeerd. Een meeslepend stukje technologie en het aanbod wordt alsmaar groter.

Remember the milk
Dit is een geweldig hulpje op vakantie. Alle dingen die thuis nog gedaan moeten worden, kunnen hierin worden opgeslagen zodat genieten van de vakantie prioriteit blijft, maar de dingen niet worden vergeten.

Forevermap
Gebruik deze app om plattegronden te downloaden voordat de reis begint. Zelfs in vliegtuigmodus kunnen de plattegronden worden geraadpleegd om favoriete plekjes te kunnen vinden.

TuneIn
Deze app biedt de mogelijkheid om gratis naar je favoriete radiostation te luisteren. Er is keuze uit meer dan 70.000 radiostations. Nooit meer op reis zonder je favoriete muziek!

TripIt
TripIt verzamelt al je reisplannen en zet deze in een speciaal reisprogramma zodat alles op een duidelijke en overzichtelijke plek staat. Persoonlijke assistenten wereldwijd zweren bij deze app om de reizen van hun bazen te plannen.

AroundMe
Biedt gebruikers de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde hotels, restaurants, theaters, parkeermogelijkheden en ziekenhuizen in één oogopslag te vinden. De beste in zijn soort.

Flight+
Flight+ is een ultieme reispartner. Deze app monitort alle beschikbare vluchtgegevens wereldwijd in real-time en toont deze in een intuïtieve interface.

Skyscanner
De app van Skyscanner is de beste gratis reisapplicatie die er op de markt is. Ideaal om snel en gemakkelijk de goedkoopste vluchten te vinden en meteen te boeken. Zelfs wanneer je op reis bent. Voor inspiratie is de iPad app perfect. Een draai aan de virtuele globe en de goedkoopste vluchten op dat moment verschijnen in beeld.

Ine D’hoe