De zomer wordt afgetrapt met een tropische week met temperaturen boven de 30 graden! Trek je bikini aan, neem een heerlijk fris drankje en je favoriete boek erbij en geniet van de zon. Met deze 10 tips kom je de zomer mooi door!

1. Smeren!

We kunnen het niet genoeg herhalen: in de zon moet je smeren. Een goede zonnecrème beschermt zowel tegen UV A- als UV B-licht en heeft minstens een factor 30. Smeer voldoende dik en breng om de twee uur opnieuw aan.

2. Speel een beetje vals

Een zelfbruiner zorgt voor een instant vakantiekleurtje, maar: een zelfbruiner beschermt niet tegen de schadelijke invloed van de zon. Blijven smeren met die zonnecrème dus! Tip: voeg na je zonnebad een beetje zelfbruiner toe aan je aftersun: zo krijg je extra vlug die gegeerde vakantiegloed.

3. Scrub en hydrateer

Met een scrub verwijder je alle dode huidcellen en oogt je huid opnieuw glad en glanzend. Scrub bij voorkeur ‘s avonds, dan heeft je huid de tijd om zich te herstellen. En gebruik steeds een goede hydraterende crème om de huid daarna extra te verwennen.

4. De juiste make-up

Maak het jezelf makkelijk: kies voor waterproof producten om ‘panda-oogjes’ te vermijden na het zwemmen. Om je make-up extra te fixeren, is een transparante zonnespray of een setting spray met zonnefilter ideaal. Draag je lipgloss? Weet dat gloss de impact van zonnestralen op je huid versterkt. Kies liever voor een lipstick of gekleurde balsem met een SPF van minstens 15.

5. Extra verwennerij

Smeer je huid na het zonnen altijd goed in met een aftersun en gebruik eens wat vaker een gezichtsmaskertje. Nieuw zijn de speciale gezichtsmaskers met aftersun: zalig om je huid extra te verwennen na een dagje in de zon.

6. Zalige verfrissing

Onmisbaar in jouw handtas: een gezichtsspray die zorgt voor instant verfrissing en extra hydratatie.

7. Een zomers parfum

Parfums en de zon gaan niet goed samen: door de warmte en transpiratie kan je favoriete geurtje plots minder lekker ruiken en/of vlekken veroorzaken op de huid. Schakel daarom over op een geurtje speciaal gemaakt voor de zomer.

8. Ode aan de olie

Een droge olie is een weldaad voor huid en haar, vooral tijdens de zomer. Handig is dat zo’n olie je een sensuele gloed geeft: ideaal om je gebronsde huid extra te doen stralen.

9. Mooi van binnenuit

Een mooie huid komt van binnenuit en dat geldt ook voor die sunkissed tan. Zet gerust extra avocado, zalm, worteltjes, broccoli, meloen, spinazie en tomaat op je menu want die zitten boordevol tyrosine en betacaroteen; twee stofjes die de pigmentatie van de huid stimuleren.

10. Bescherm je haren

Een beetje zongebleekte lokken zijn mooi maar je haren moet je tijdens de zomer extra goed verzorgen, zoniet worden ze dof en droog (en dan helpt alleen knippen nog!). Gebruik een beschermende uv-spray en aangepaste shampoos en conditioners. Maak je haren steeds vochtig voor je in de zee of het zwembad duikt: natte haren nemen minder snel zout en chemicaliën op en zullen minder vlug beschadigd worden.