10 tips om je dag (nog) beter te starten

136

15 MEI 2014 | Is het omdat we zo’n nood hebben aan vakantie, of omdat we toch echt te laat in ons bed kruipen, maar ‘s morgens lijkt het precies steeds moeilijker om fit aan de dag te beginnen. Heeft jouw ochtendstond ook niet echt goud in de mond, dan zijn dit 10 tips om je dag beter te starten.

1. Stretch. Je doet het onder de douche of als je net wakker bent. Rek je goed uit en draai even je schouders, polsen en je hoofd. Dit zorgt ervoor dat de energie door je lichaam gaat stromen en dat je ‘iets’ meer wakker bent.

2. Koffie. Begin je werkdag niet zonder koffie. Heb je geen tijd om er thuis te zetten, koop dan een beker on the road. En als je voor je koffie betaalt, geef dan eens wat extra geld om het kopje van de volgende klant te betalen. Een kleine hap uit jouw budget, en je wordt er goedgezind van.

3. Smile. Gewoon lachen en iemand een goeiemorgen wensen, daar krijg je dus echt een boost van. Misschien zelfs nog beter dan die koffie…

4. Knuffel. Je lief, je dochter, je hond… een dikke knuffel geven, geeft een fijn gevoel. En voor wie echt goesting heeft: seks in de morgen is een dag zonder zorgen!

5. Denk positief. Probeer er een beetje de stemming in te houden. Regent het, laat je collega’s dan 2 minuten lachen met een grappig filmpje dat je vond op internet.

6. Get lucky. Luister naar een nummer dat je echt leuk vindt. In de badkamer, in de auto, op het toilet op het werk… Sluit je drie minuten af van de wereld met je favoriete nummer. (Get Lucky van Daft Punk werkt altijd.)

7. Kleur je dag. Wat kleur in je outfit maakt niet alleen jezelf blij maar ook je collega’s of de mensen die je tegenkomt worden er vrolijk van.

8. To-do. Maak een lijstje met 3 dingen die je vandaag zéker moet doen. De drie belangrijkste dingen. Als je die kan schrappen, voel je je meteen beter.

9. Verlang. Elke dag verdient wel een hoogtepuntje. Zorg dat je je je op iets kan verheugen. Al is het maar die fles wijn die je vanavond zal opentrekken.

10. Don’t snooze. En zet je wekker tien minuten vroeger. Zo moet je je niet haasten, en heb je nog tijd om aan deze tien tips voor een kickstart te denken. Succes!

ELISE VANHECKE