10 tips om zelfzeker voor de camera te staan

528

13 AUGUSTUS 2013 |  “Ik sta niet goed op foto’s.” Gebruik jij ook altijd excuses om toch maar niet op de foto te moeten? Gedaan daarmee! Haal je mooiste glimlach uit en ga snel voor die camera staan, want wij geven je tien tips om je zelfzeker te voelen tijdens een fotoshoot.

1. Je neemt een foto om een moment vast te leggen, niet jouw looks. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken over je uiterlijk, maar geniet gewoon van de ervaring.

2. Denk positief over jezelf en vermijd negatieve opmerkingen zoals ‘Ik ben te dik’ of ‘Er is niks aan te vangen met mijn haar’.  Hoe positiever je bent ingesteld over je eigen schoonheid, hoe meer zelfvertrouwen je zult krijgen.

3. Ga je naar een feestje, een doopsel, een diploma-uitreiking,… momenten waarvan je weet dat er foto’s zullen genomen worden, neem dan wat meer tijd om je klaar te maken. Trek iets comfortabel aan en zorg ervoor dat je zelfverzekerd bent over je uiterlijk.

4. Onthoud: foto’s nemen is leuk! Doe iets onverwachts en probeer nieuwe en grappige poses. Het resultaat zal een leuk beeld zijn waarop jouw vrolijkheid duidelijk zichtbaar is.

5. Niemand is perfect. Denk eraan dat die ‘perfecte’ foto’s van beroemdheden zijn opgepoetst en bijgewerkt. De ideale schoonheid bestaat niet.

6. Laat je niet beïnvloeden door het ‘spotlight’-effect: we overschatten vaak hoeveel aandacht andere mensen aan ons schenken. De meeste mensen zijn helemaal niet bezig met hoe je er uitziet, en jij zou dat ook niet moeten doen.

7. Vergelijk je eigen uiterlijk niet met hoe anderen eruitzien. Jij bent uniek en dat mag gezien worden!

8. Weet je nog hoe leuk het was toen je als kind je zangtalenten oefende voor de spiegel, met een haarborstel als micro? Doe nu hetzelfde: oefenen. (En ja, de haarborstel is optioneel.)

9. Wat voor pose je ook aanneemt, vergeet niet te lachen. Wanneer je lacht, stralen je innerlijke schoonheid en geluk naar buiten en zie je er gegarandeerd mooi uit.

10. In plaats van je zorgen te maken over hoe je er nu uitziet, denk aan later wanneer je blij zal zijn dat je die herinnering op foto hebt.

Beautymerk Dove voerde onlangs het Camera Shy onderzoek uit. Het wereldwijde onderzoek toonde aan dat 7 op de 10 vrouwen cameraschuw zijn en bijna de helft al eens een foto van zichzelf untagd of verwijderd heeft. Dove wil vrouwen meer zelfvertrouwen leren krijgen door deze tien tips. Ze maakten ook een heel leuk filmpje:

Dove – ‘Camera Shy’ from Epoch London on Vimeo.

Soit. Wij hebben er alvast veel van geleerd… Zie maar!

lindsi

Lindsi Dendauw