De 10 Miles van Antwerpen zijn nog maar net voorbij en toch kan je al aftellen naar de volgende loopwedstrijd. Op zondag 8 mei kan meelopen met de Wings for Life World Run in Ieper. Stylist Jani Kazaltzis geeft alvast 10 tips waardoor je fashionably sportief de finish bereikt.

1 Loopschoenen zijn sowieso een fashion item geworden. En hier mag je gerust zot in doen. Ze bestaan in àlle kleuren. Een schoen met veel kleur is makkelijker combineerbaar met een effen outfit en een effen schoen is makkelijker combineerbaar met een drukke outfit. Logisch!

2 Fluo kleuren zijn zeker toegestaan, maar ga dan voor wat accenten hier en daar. Je bent een runner en geen signalisatiebord.

3 Ben je iemand die van prints houdt? Ga dan voor een sober bovenstuk en een geprint onderstuk of andersom. Don’t do both.

4 Een volledige zwarte outfit vind ik zelf ook wel heel cool. Met de juiste stuks kan je er uitzien als een superster. Echte fashionista’s kunnen gaan voor een strakke runnersbroek onder een short met een sweater.

5 Zorg voor een dun windjasje voor het geval het wat fris is. Deze jasjes bestaan in alle kleuren en zijn makkelijk weg te moffelen.

6 Geen witte sokken!! Stem je kousen altijd af op je outfit. Je zal gezien worden door duizenden mensen en de kans bestaat dat er een foto van je wordt genomen. Dit wil je niet in witte sokken. Never.

7 Zorg ervoor dat je er niet uitziet als een over-enthousiaste loper die alle mogelijke gadgets met zich mee sleurt. Een simpel horloge met hartslagmeter is genoeg. Je hoeft geen heel computerdorp rond je lijf hebben hangen, inclusief buideltasje.

8 Een leuke koptelefoon in een metallic kleur kan je outfit versterken.

9 Ga voor leuke haarbanden of petjes. ‘Fame’ is écht out, dus zorg dat deze hedendaags zijn.

10 Voor diegenen die liever helemaal fout willen gaan! Vooral doen! Maar doe het goed. All the way or nothing. More is more.

Jij haalt de finish niet, de finish haalt jou

De Wings for Life World Run is geen gewone loopwedstrijd. Er is een startschot, maar geen finishlijn. Een half uur na het startschot vertrekt de Catcher Car en probeert die de lopers één voor één in te halen. Achter het stuur: rallypiloot Thierry Neuville. Rijdt hij jou voorbij, dan lig je onverbiddelijk uit de race. Game over. C.Bortels_WFLWR_19                                                                         (Foto: Wings for Life)

Maar behalve de Catcher Car zo lang mogelijk voor te blijven, is het doel vooral aandacht te vragen voor dwarslaesie. De beschadiging aan het ruggenmerg veroorzaken verlammingen. Het inschrijvingsgeld gaat dan ook integraal naar het onderzoek om dwarslaesie te genezen.

Maar niet alleen de lopers in Ieper binden de strijd aan tegen de aandoening. Van Australië tot Peru, van Brazilië tot Duitsland: op 8 mei loopt de hele wereld voor diegenen die het niet kunnen tijdens de Wings for Life World Run. Op maar liefst 34 verschillende locaties, verspreid over de zes continenten, zullen tienduizenden lopers samen aan de startlijn staan.

Een prachtige wedstrijd. En dankzij de tips van Jani zullen we er stralend bijlopen.

Wil jij je inschrijven voor de Wings for Life World Run? Dat kan via de website. Veel succes! En onthou: geen witte sokken!!

Foto: istock