10 vragen aan de uitgever

49

Kathleen Bogaert1. Kathleen, wat vind je zelf van de nieuwe Steps?
Wat denk je? (lacht) Schitterend, natuurlijk! Nee, serieus. Toen ik na maanden voorbereiden een gedrukt exemplaar in handen kreeg, was ik absoluut tevreden. Met deze Steps zijn we gewapend voor de toekomst.

2. De meest opvallende verandering is het formaat. Past Steps nu ook in onze sacoche?
In die van mij alleszins wel! Het is zeker zo dat Steps door het nieuwe formaat nog handiger geworden is, om te lezen én mee te nemen.

3. Ook de lay-out is nieuw. Was de oude aan vervanging toe?
Op tijd en stond een nieuwe look is belangrijk, ook voor een magazine… We hebben gekozen voor een sobere, maar toch chique opmaak.

4. Het is niet al rozengeur en maneschijn in medialand. Hoe doet Steps het op commercieel vlak?
We doen het goed! Onze adverteerders volgen onze visie. Maar onze klanten zijn in de eerste plaats onze lezers. Elke maand zijn er meer en meer die gecharmeerd geraken door ons magazine. Meer en meer advertenties zijn daarvan het logisch gevolg…

5. Ook online is Steps sterk aanwezig. Een bewuste keuze?
Absoluut! Wij verschijnen eenmaal per maand, maar wij willen toch dat onze lezers méér met ons in contact komen. Dat kan elke dag via onze online media. We zijn trouwens keihard bezig aan een nieuwe site…

6. Elk trimester verschijnt er ook een luxeversie van Steps: Steps Deluxe. Verandert daar ook het formaat?
Nee, voor Steps Deluxe hebben we gekozen om bij het oude te blijven. Daar past het grote formaat goed bij het exclusieve karakter.

7. Waar kijk je dit jaar nog naar uit, op Steps-vlak?
Onze events! Dit jaar staan er weer heel wat Steps Shopping Days op het programma, in heel wat Vlaamse steden. Binnenkort is er ook voor het eerst een Steps Valentijnrun, in Antwerpen.

8. Een snel vraagje voor de mannen nu. Is Steps enkel voor vrouwen?
Nee hoor, mannen zijn toegelaten. (lacht) Het is wel zo dat we ons vooral richten op een vrouwelijk publiek, maar niets mannelijks is ons vreemd!

9. In het eerste nummer nu geven jullie 5 iPads weg. Zal het elke maand prijs zijn bij Steps?
Absoluut. We verwennen onze lezers graag en hoe doen we dat beter dan met een leuke prijs?

10. En dan nog de belangrijkste vraag: Waar kunnen we zo snel mogelijk die nieuwe Steps vinden?!?
Ah, meteen de makkelijkste vraag. Steps zit elke maand bij deze krant, maar je kan ons ook nog vinden in displays. Er zijn liefst 5.320 distributiepunten, je hebt dus geen excuus om ons niet te vinden! (lacht)

Bart Casteleyn