Het Coca-Cola flesje blaast honderd kaarsjes uit

652

Hoera! Het Coca-Cola flesje bestaat 100 jaar! In al die jaren is het design nooit veranderd en groeide het uit tot een van de bekendste designiconen ter wereld. De 100ste verjaardag van het flesje wordt gevierd met de tentoonstelling ‘100 Years in a Bottle’. Tot en met 4 oktober kan je de tentoonstelling bezoeken in Atlanta, Georgia. Geen zin om je huis uit te komen of om zo ver te reizen? Niet erg, de museumtour van de tentoonstelling in Atlanta kan je ook lekker virtueel online bezoeken. En ziehier alvast 5 niet te missen feiten over het beroemdste flesje ter wereld:

1. Het Coca-Cola flesje werd geboren in 1915 in Indiana in de Verenigde Staten. In het dorp Terre Haute was de bottelarij The Root Glass Company gevestigd. Zij ontwierpen het flesje. Het moest zelfs herkenbaar zijn als het in stukken uiteen valt op de vloer.

2. De ontwikkelaars baseerden zich op de organische, geribde vorm van de cacaoboon. Toen werd gedacht dat die deel uitmaakte van de geheime ingrediëntenformule.

3. Het Coca-Cola flesje inspireerde al heel wat kunstenaars. Onder andere Andy Warhol, Salvador Dalí en Keith Haring maakten er gebruik van in hun stukken.

 

Andywarholcola

Werk van Andy Warhol

Dalicola

Werk van Salvador Dalí

 

 

Karllagerfeld

Werk van Karl Lagerfeld

 

4. Ook in de modewereld gebruikten designers als Versace, Karl Lagerfeld en Moschina het flesje veelvuldig als inspiratie.

5. In Hollywood werd het Coca-Cola flesje met tal van gelukzalige momenten geassocieerd. Acteurs en actrices die van het drankje nipten, zagen er op slag gelukkig uit.

Elvis Records At RCA

 Elvis met een Coca-Cola flesje

 

Monroe & Russell

 Marilyn Monroe geniet eveneens van het godendrankje

 

 

Gelukzaligmomentcolaflesje

Ray Charles beleeft een gelukzalig moment met een Coca-Cola flesje.

Tijdslijncocaflesje