1000 km voor Kom op tegen Kanker

329

Het Hemelvaartweekend staat opnieuw volledig in het teken van de actie ‘Kom op tegen Kanker’. De 1000 km van Kom op tegen Kanker is de langste fietstocht en het grootste fietsevenement in Vlaanderen. Meer dan 600 teams fietsen samen geld bij elkaar dat integraal gaat naar de strijd tegen kanker. Als dank wil Kom op tegen Kanker een grote collage maken met foto’s van supporters en deelnemers.

Jaarlijks vindt de 1000 kilometer plaats, georganiseerd door ‘Kom op tegen Kanker’. De vierdaagse fietstocht is dit jaar al aan z’n zesde editie toe. Om in te schrijven moet een team 5000 euro inzamelen als ‘inschrijvingsgeld’, en met meer dan 600 teams en meer dan 3000 fietsers is de opbrengst opnieuw gestegen. Dit is een absoluut record in de zesjarige geschiedenis van de 1000 km! Talrijke supporters zijn ook welkom om de renners aan te moedigen.

Dit jaar gaat de opbrengst naar ‘therapeutisch falen’ of hoe tumoren resistent worden tegen de huidige behandeling. Dat is de belangrijkste reden waarom sommige kankerpatiënten hun strijd tegen kanker verliezen. Gelukkig zijn er ook heel wat gevallen waar het wel goed afloopt.

Voor deze 6de editie wil de organisatie ook nog iets extra doen. Gedurende het lange weekend willen ze zo veel mogelijk foto’s verzamelen van deelnemers en supporters om daarna een grote collage te maken. Die zal onthuld worden zondag 17 mei op de grote markt in Mechelen. Je kan zelf foto’s inzenden, de photo-booth instappen of gefotografeerd worden door Lieve Blancquart. Zij portretteerde al de ‘zes helden’, de zes boegbeelden van de campagne. Al heel wat bekende Vlamingen hebben toegezegd erbij te zijn.

Het evenement zal plaatsvinden 14 mei tot en met 17 mei. De deelnemers vertrekken telkens vanuit Mechelen naar een van de verschillende steden (Dilbeek, Wevelgem, Heers en Vorselaar) en keren nadien terug.

De 1000 km is zonder meer een niet te missen evenement. Als opwarmertje voor de 6de editie, geven we jou nog even een paar sfeerbeelden van vorig jaar mee:

foto 4

foto 5

foto 2foto 7foto 8foto 9